[MK3] Filtr kabinowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Filtr kabinowy
Witam wszystkich, dzis chcialem wymienic filtr kabinowy w moim golfie (silnik jak w podpisie). Jakie bylo moje zdziwienie - gdy zdjalem podszybie a tam filtra brak! Malo tego to co tam w srodku zastalem nijak nie pasowalo do filtra jaki kupilem w sklepie.
Moj golf - rocznik 96 - wersja amerykanska, z klimatyzacja
kupilem prostokatny filtr w sklepie.
pod poszybiem zastalem plastikowa kratke z napisem VW Germany i numerem: 357 819 100 - dodam ze pod nia nie bylo nic a w glebi widac juz wentylator dmuchawy(chyba).
Oto fotka tego - czegos.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a14 ... 7c427.html
I teraz pytanie - czy to tak ma byc ? Czy moze czegos po prostu tam brakuje? Podpowiedzcie - bo nie chce zeby cos szlak trafil przez brka filtra....
pozdrawiam
Moj golf - rocznik 96 - wersja amerykanska, z klimatyzacja
kupilem prostokatny filtr w sklepie.
pod poszybiem zastalem plastikowa kratke z napisem VW Germany i numerem: 357 819 100 - dodam ze pod nia nie bylo nic a w glebi widac juz wentylator dmuchawy(chyba).
Oto fotka tego - czegos.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a14 ... 7c427.html
I teraz pytanie - czy to tak ma byc ? Czy moze czegos po prostu tam brakuje? Podpowiedzcie - bo nie chce zeby cos szlak trafil przez brka filtra....
pozdrawiam
w trójeczkach były montowane filtry półokrągłe ale to co jest na zdjęciu to jeszcze coś innego
zapomniałem dodać w "niektórych"
zapomniałem dodać w "niektórych"
Ostatnio zmieniony pn gru 04, 2006 15:40 przez jawel, łącznie zmieniany 1 raz.
one loVWe
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Mam z klimą i jest zupełnie identyczny prostokątny. Nie ma różnnicy.vwarek pisze:Może w autach z klimą jest inny albo w innym miejscu montowany?
Więc chyba jakiś
paww18 pisze:meksykanski wynalazek.....
Albo na to się nakłada filtr półokrągły?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 03 Gru 2006 23:06 ]
looknąłem w ETKĘ.
Tak jak kolega mówił- "krócec ssący" Ale daję rzut z ekranu:
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
polokragly byl tylko w 92 i niektorych 93 wiec sie mylisz........jawel pisze:w trójeczkach były montowane filtry półokrągłe ale to co jest na zdjęciu to jeszcze coś innego
mozliwe ze twoja wersja jak zinnego kraju moze miec tez polokragly jezeli tak to jest drogi .....jakby to bym poloraglyu to porpos spzredawace zeby poszukal ci zamiennika z valeo jest prostokatny ale ma oryginalne zaczepy pod polokragly kosztuje jakies 50 zl
Grzesiekk1982, jak zwykle jestes niezastapiony w/g rysunki z Etki brak u mnie czesci numer 18b, 18a, 18, 21, 19 ostatnia czesc jaka jets u mnie ma numerek 8 tak wiec ktos "skroil" mi golfa - najprawdopodobniej podczas gdy poprzedni wlascicel skladal go po przywiezieniu z niemiec
punkcik dla Ciebie - Grzesiek - zasluzony oraz dla Adamtd - bo on tez pomogl.
pozdraVWiam
punkcik dla Ciebie - Grzesiek - zasluzony oraz dla Adamtd - bo on tez pomogl.
pozdraVWiam
Chyba troche zle rozumujeszpaww18 pisze:w/g rysunki z Etki brak u mnie czesci numer 18b, 18a, 18, 21, 19 ostatnia czesc jaka jets u mnie ma numerek 8 tak wiec ktos "skroil" mi golfa - najprawdopodobniej podczas gdy poprzedni wlascicel skladal go po przywiezieniu z niemiec
Nie mozna powiedziec ze czegos Ci brakuje, ktos Ci skroil... Albo jest jedno, albo drugie. Jak ktos ma normalny filtr (niewazne ktory z dwoch mozliwych) to nie ma juz tej siatki No chyba ze ktos Ci skroil filtr z podstawa, a wstawil siatke, tylko ze to troche nie ma sensu...
Mozna sobie najwyzej ponczoche nalozycGrzesiekk1982 pisze:Albo na to się nakłada filtr półokrągły?
sens jest taki ze jak go ktos przywiozl z niemiec to naprawiajac - wlozyl co mial - a co w sumie nie powinno byc.
Natomiast co do ponczochy : - ) to myslisz ze co zrobilem oczywscie zalozylem ponczoche mam golfa co nosi skarpetki
choc w/g tego rysunku to ja mam te czesc numer 8 a tego, co nad nia jest po prostu brak.
Natomiast co do ponczochy : - ) to myslisz ze co zrobilem oczywscie zalozylem ponczoche mam golfa co nosi skarpetki
choc w/g tego rysunku to ja mam te czesc numer 8 a tego, co nad nia jest po prostu brak.
- Paweł Marek
- V.I.P.
albo jest to co 8, albo obudowa filtra kabinowego (czyli to cio wyżej na rysunku ), który nie wszystkie wersje miały. Paww18 masz po prstu wersję bez filtra. Obudowę możesz dokupić na szrocie lub allegro za 40-50 zeta, tylko szukaj takiej na płaski prostokątny filtr jak kupiłeś. Śróby pasują, sam żonce zakładałem do trójki GTI bo nie miała.paww18 pisze:co nad nia jest po prostu brak.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.