[mk2] Jak wymontować czujnik halla ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Jak wymontować czujnik halla ?
Czy mógłby mi ktoś napisać dokładnie jak wymontować czujnik halla z silonika 1.8 8 zaworowego , bo nie umiem sobie z tym poradzić a muszę go wymienić .

No cóż , na sprzedaż
:(
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy

- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Re: [mk2] Jak wymontować czujnik halla ?
Poczytajmarceliii pisze:Czy mógłby mi ktoś napisać dokładnie jak wymontować czujnik halla z silonika 1.8 8 zaworowego , bo nie umiem sobie z tym poradzić a muszę go wymienić .
The quieter you become, the more you are able to hear...

Ponawiam temat bo tam niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie .
Jestem na takim etapie że wymontowałem cały aparat zapłonowy , od góry mam jakąś blaszkę nabita na wałek , która obraca się w pobliżu halla i podaje mu momenty kiedy ma być iskra , jednak sam hall jest pod ta blaszką a nie umiem jej ściągnąć bo nie chcę żeby się pokrzywiła , chyba jest nabita na ten wałek .
Od dołu zaś cały wałek trzyma zębatka za pomocą której się obraca , nie idzie też jej ściągnąć więc opadają mi już ręce , jest tak jakiś bolec , ale nie wiem czy ma sens go wybijać , czy dzięki temu ją ściągnę i dobiorę się w końcu do tego halla .

Pomocy
Jestem na takim etapie że wymontowałem cały aparat zapłonowy , od góry mam jakąś blaszkę nabita na wałek , która obraca się w pobliżu halla i podaje mu momenty kiedy ma być iskra , jednak sam hall jest pod ta blaszką a nie umiem jej ściągnąć bo nie chcę żeby się pokrzywiła , chyba jest nabita na ten wałek .
Od dołu zaś cały wałek trzyma zębatka za pomocą której się obraca , nie idzie też jej ściągnąć więc opadają mi już ręce , jest tak jakiś bolec , ale nie wiem czy ma sens go wybijać , czy dzięki temu ją ściągnę i dobiorę się w końcu do tego halla .
Pomocy
No cóż , na sprzedaż
Ok , poradziłem sobie , więc jak coś to służę wszystkim pomocą .

A teraz mam inny problem , rozregulował mi się zapłon , mam lampę stroboskopową , ale taką zwykłą bez konta , i nie wiem teraz jak ustawić te 6 st. przed zz ile to mniej więcej jest , bo jak na razie auto nie pali , tylko tak przepala .
Pomocy
A teraz mam inny problem , rozregulował mi się zapłon , mam lampę stroboskopową , ale taką zwykłą bez konta , i nie wiem teraz jak ustawić te 6 st. przed zz ile to mniej więcej jest , bo jak na razie auto nie pali , tylko tak przepala .
Pomocy
No cóż , na sprzedaż