[mk3] Jak uszczelnić obudowę filtra kabinowego?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kodek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mk3] Jak uszczelnić obudowę filtra kabinowego?

Post autor: kodek » ndz lis 26, 2006 14:51

Mam od jakiegoś czasu problem ze smrodem w kabinie i parującymi szybami. Na forum wyczytałem, że to prawdopodbnie nagrzewnica albo filtr kabinowy. Ponieważ wody mi nie ubywa i dywaniki są suche wymieniłem filtr kabinowy. Wyglądał strasznie. Pełno liści, brudny i mokry. Niestety po wymianie mam to samo, liście woda itd. Jak można uszczelnić obudowę filtra i gdzie?Czy można użyć silokonu?Nie mam pojęcia którędy dostają sie tam liście.

kodek

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz lis 26, 2006 15:43

kodek pisze:Jak można uszczelnić obudowę filtra
Prawdopodobnie cieknie pod tym plastikiem z gumową uszczelką która ma przylegać (a nie przylega) do szyby. Zdjąłeś cały plastik wymieniając filtr?? Czy tak sobie odgiąłeś :P
kodek pisze:Czy można użyć silokonu?
Sam nie weim, może lepiej zdejmij plastik i posmaruj silikonem (tj zrób na nim silikonową jakby uszczelkę) i jak wyschnie to przyłóż. Powinno przestać przeciekać.
Co do śmieci liści to normalka.
kodek pisze:którędy dostają sie tam liście
To sprawa dla archiwum X :P :D
Nie wiem :bigok: , jakoś je zasysa...
Pozdrawiam.

greg

Post autor: greg » ndz lis 26, 2006 15:45

kodek, jak zdejmiesz osłonę na podszybiu celem obejrzenia filtra to:
1. wyczyść otwór odpływowy - żeby woda ktra spływa - nie stala przy filtrze tylko spływała na ziemię (otwór jest na połączeni nadkole-błotnik
2. masz kompletny plastik na podszybiu? jeśli tak to powinno być mało syfu - może parujesz ciagle gdzieś pod drzewami - bo normalnie to nie powinno być tam tego dużo - roumiem dwa czy trzy.
3. Sprawdź czy masz sucha podłogę tj wykładzinę pod dywanikami czy nie jest mokra

kodek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kodek » ndz lis 26, 2006 20:44

Sprawdziłem i ten plastik (podszybie) nie przylega mi do szyby. Miałem kiedyś wymienianą szybę. Może to jest przyczyną. Sprawdzę ten patent z silikonem może pomoże.

kodek

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz lis 26, 2006 21:07

kodek pisze:Może to jest przyczyną
Napewno...
kodek pisze:Sprawdzę ten patent z silikonem może pomoże.
Może się uda, ale spróbuj też go lekko odgiąc jak wymontujesz z samocodu. Przyjrzyj się temu i użyj własnej inwencji ;) Może cos uda się inaczej wykombinować.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lis 26, 2006 22:10

mozesz jeszcze uzyć pianki lug gabli samo przylepnej do okien, poogladaj w którym miejscu pokrywa dolega do obudowy i przyklej ta gompke lub pianke tak jak uszczelke

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”