[MK2] Obroty spadaja.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[MK2] Obroty spadaja.
Nie wiem co jest, ale jak jest chlodniej (powiedzmy 3-4 stopnie) to po przejechaniu 3-4 km spadaja mi obroty i auto prawie ze gasnie. Czy to moze byc cos z ssaniem? Dodam, ze wymienialem nie tak dawno przewody WN, kopulke z paluchem, swiece, cewke.
Ostatnio zmieniony pn lis 20, 2006 19:25 przez MrUkAs, łącznie zmieniany 1 raz.
www.SportCom.PL
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Reset mialem jakis tydzien temu, bo mi aku padl i go ladowalem. U mnie jest przepustnica? W gaznikowcu? Jesli ta, to gdzie sie znajduje?pkirylcz pisze:Zresetuj kompa, albo przeprowadz adaptacje przepustnicy.
Reset poprzez odlaczenie na minute akumulatora.
Jak nie pomoze, wyczysc przepustnice i zaadoptuj ja.
www.SportCom.PL
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A, nie spojrzalem jaki masz samochod.
Myslalem ze masz jakiegos mk3.
Co z mk2 to nie mam pojecia jak to gaznik.
Myslalem ze masz jakiegos mk3.
Co z mk2 to nie mam pojecia jak to gaznik.
Ostatnio zmieniony wt lis 21, 2006 14:35 przez pkirylcz, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
Gaznik zapewne masz Pierburga 2E3 w swoim MH.
Możesz sprawdzić czy to ma związek z paliwem. Jak ci zacznie gasnąć po przejechaniu 3-4km, zdejmij pokrywę filtra powietrza i przyglądnij się czy do pierwszej komory gaznika jest podawane paliwo. Możesz mieć przytkany filterek paliwa który siedzi na wlocie paliwa w gazniku. Może też być coś z układem zapłonowym: aparat lub moduł zapłonowy telefunkena. Musiałbyś wykręcić świecę i sprawdzić czy iskra jest prawidłowa, przy okazji sprawdzić czy świeca nie jest przypadkiem mokra. Najlepiej sprawdzić wszystkie świece.
Co do ssania to masz je automatyczne i siedzi z lewej strony gaznika. Na zimnym silniku obroty silnika powinny być znacznie wyższe tzn. ssanie włączone, a po przejechaniu około 2-3 km zatrzymaj się, obroty powinny być nadal wyższe. Wciśnij gwałtownie gaz tak do połowy i puść, powinno wyłączyć ci ssanie i obroty powinny ci spaść do około 1000.
Pzdr.
Możesz sprawdzić czy to ma związek z paliwem. Jak ci zacznie gasnąć po przejechaniu 3-4km, zdejmij pokrywę filtra powietrza i przyglądnij się czy do pierwszej komory gaznika jest podawane paliwo. Możesz mieć przytkany filterek paliwa który siedzi na wlocie paliwa w gazniku. Może też być coś z układem zapłonowym: aparat lub moduł zapłonowy telefunkena. Musiałbyś wykręcić świecę i sprawdzić czy iskra jest prawidłowa, przy okazji sprawdzić czy świeca nie jest przypadkiem mokra. Najlepiej sprawdzić wszystkie świece.
Co do ssania to masz je automatyczne i siedzi z lewej strony gaznika. Na zimnym silniku obroty silnika powinny być znacznie wyższe tzn. ssanie włączone, a po przejechaniu około 2-3 km zatrzymaj się, obroty powinny być nadal wyższe. Wciśnij gwałtownie gaz tak do połowy i puść, powinno wyłączyć ci ssanie i obroty powinny ci spaść do około 1000.
Pzdr.
VWpower Golf
nie wiem czy gaznik 2e3 duzo rózni sie od 2e2 ale poczytaj to moze znajdziesz odpowiedz na te bolaczke:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=19771
mnie pomogło:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=19771
mnie pomogło:)
Miałem takie same objawy do dzisiaj właśnie wróciłem od gaźnikowca wymienił mi memrane w gaxniku i się uspokoiło zapłon OK wszystko nowe a problem trwał teraz jest zdecydowana poprawa koszt całości 130 zł (gaźnik pierburg 2E3)
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.