[mk3] tylna wycieraczka przestala działać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] tylna wycieraczka przestala działać
witam. ostatnio na trasie wlaczylem wycieraczke tylną 2 razy przetarła a potem przestala działać. przgladalem szukajke ale nie wiem czy wszystkie przyczyny byly opisane.
silniczek od wycieraczki zostal wykrecony i sprawdzony - działa
bezpieczników jeszcze nie sprawdzalem, ktos radzil aby sprawdzic bezp. 11 i 12 ale to dot. mk2 ,czy w mk3 jest tak samo?
dodam ze przelacznik przy kierownicy normalnie sie rusza przednie wycieraczki dzialaja.
aha. i druga sprawa podobna, nie dziala przełacznik do el. lusterek ,silniczki sprawne, jaki jest od tego bezpiecznik. w obu przypadkach nie sprawdzalem jeszcze kabli czy podaja napiecie.
silniczek od wycieraczki zostal wykrecony i sprawdzony - działa
bezpieczników jeszcze nie sprawdzalem, ktos radzil aby sprawdzic bezp. 11 i 12 ale to dot. mk2 ,czy w mk3 jest tak samo?
dodam ze przelacznik przy kierownicy normalnie sie rusza przednie wycieraczki dzialaja.
aha. i druga sprawa podobna, nie dziala przełacznik do el. lusterek ,silniczki sprawne, jaki jest od tego bezpiecznik. w obu przypadkach nie sprawdzalem jeszcze kabli czy podaja napiecie.
>>>>>White GL by Stary<<<<
wiem wiem zabiore sie za to najpierw ale chcialbym odrazu wiedziec na co zwrocic uwage jesli kable i bezp beda ok
ok poszperam a co do spryskiwacza to inna sprawa bo mam dysze zepsuta i musze ja wymienic a oswietlenie działa
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tylko że nie wszystkie kabelki muszą się przerwać, przecież mógł się przerwać tylko od wycieraczkimniszek pisze:a dstary, a dziala ci z tylu spryskiwaczi reszta w klapie?
Bo ja mialem taka opcje, ze w tych gumkach co chronia kable przechodzace z samochodu do klapy tylnej sie poprzerywaly kabelki i nic nie dzilalalo, razem z oswietleniem tablicytroszke izolacji i jest ok.
Sprawdz to, sciagajac gumki
ale najpierw trzeba sprawdzić czy jest prąd i bezpiecznik, dopiero później grzebanina z kabelkami. Pozdrawiam
dzis był czas to sie zabralem za wszystko. przyczyna była bardzo prosta. bezpieczniki byly popalone. wiec wskazówka dla innych. bezpiecznik nr 4 od lewej jest od tylnej wycieraczki a 16 od el. lusterek.