[MK3 1,9D 1Y] Mrugający wskaźnik grzania świec

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Persil
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3 1,9D 1Y] Mrugający wskaźnik grzania świec

Post autor: Persil » śr lis 15, 2006 23:48

Witam wszystkich ponownie!!!!

Powracam do tematu świec żarowych w moim golfie. Od czasu zakupu tj. ok 3tygodnie walcze z mrugającym wskaźnikiem grznia świec żarowych. Przy zakupie właściciel auta powiedział tak: "Uszkodzony jest przekaźnik świec żarowych - mruga ale przestanie" i w rzeczy samej przestaje ale dopiero po dłuższym czasie. W dniu dzisiejszy wymieniłem przekaźnik ale mrugać nie przestało. Pojechałem wiec na stację diagnostyczną by "podłączyć sie pod komputer" i okazało sie że samochodzik nie chce gadać z kompem 15zł w d.... !!! :ass: Więc prosze was wszystkich pomóżcie nie wiem czy nie mam po prostu czegoś podłączonego (zdjęcie) czy niestety zepsuty jest sterownik świec żarowych. No i na koniec czy to wszystko może mieć wpływ na większe spalanie bo niestety wydaje mi sie że za szybko osuszyłem zbiorniczek z paliwkiem ok 60 l. drogiego polskiego paliwa na 700-780 km. Wszystkim zaiteresownym z góry DZIĘKUJĘ... POMOCY

[ Dodano: 17 Lis 2006 23:20 ]
No niech ktoś sie w koncu wypowie :satan:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mtworus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mtworus » pn lis 20, 2006 14:28

u mnie migotało kiedyś i przestało.... może tylko nie ma styku gdzieś - przepatrz instalację .... jedynym problemem który miałem ze swiecami to przealony bezpiecznik blaszkowy .... ale sprawdzę ci to jeszcze

było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach

[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pn lis 20, 2006 19:19

Persil pisze:wymieniłem przekaźnik ale mrugać nie przestało
A co się dzieje, kiedy odłączysz czujnki temperatury ? I jak sie zachowują świece, tzn. na zimnym silniku kontrolka świeci, potem zaczyna migać, wtedy zapalasz i jak długo jeszcze świece "trzymają" ?
Persil pisze:samochodzik nie chce gadać z kompem
pewnie nie masz ABS i innych wypasów? Nie będzie gadać, złącze jest bo jest, ;)
Persil pisze:czy niestety zepsuty jest sterownik świec żarowych
A to nie jest to samo, co przekaźni świec , ten długi na 5 styków?
Persil pisze:czy to wszystko może mieć wpływ na większe spalanie
A jaką masz pompę wtryskową?Czy masz wajchę od " ssania" pod kierą, czy może pompa ma siłowniczek?Może sobie wzbogaca przez jakiś feler w czujniku temperatury?A termostat jest ok?Jaka jest temperatura na wskaźniku?

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » pn lis 20, 2006 20:06

Ja kiedyś tez to miałem dotknełem srubokretem okolice swiecy jak sie grzała i zwarcie, miga kontrolka swiec, patrze na bezpiecznik swiec ten przy zbiorniczku- dobry :crazy: , przekaznik - tez dobry zaczynam panikowac :grrr: Miga miga i przestaje za jakis czas. Wyciagnełem skrzynkę bezpieczników, otwiera sie ja z prawej strony i wyciąga na wierzch- przepalon był MEGA bezpiecznik czerwony 50A na samej gurze skrzynki trudno dostepny i małi 10A i jak ręką odjął. A silnika 1Y nie ma po co podpinac pod kąpa on go nie ma.

Persil
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Persil » śr gru 13, 2006 22:11

Po krótkiej przerwie znowu jestem. I mam nastepny problem, a chodzi o to że nie moge nigdzie odnalezc mojego p******* sterownika ( dla przypomnienia nr 028 906 124) tzn moge ale baaaaaaaaaaaaaaardzo drogo ok 830 zł wiec szukałem szukałem szukałem az dzisiaj dostałem numer telefonu do Klienta on mi mówi MAM ale..... 028 906 124C i to poniekad pochodzi od seata. Wiec moje pytanie czym ten sterownik różni sie od mojego. Czy w ogóle to jest coś innego w serwisie powiedzieli ze moze byc z literka D a o C nie pytałem nie miałem kiedy.

WIEC JAK JEST JAKAS MADRA GŁOWA TO PROSZE POMOCY :kac:

Awatar użytkownika
mtworus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mtworus » śr sty 03, 2007 19:35

migotanie kontrolki --->stawiam na czujnik położenia iglicy

...hmm - nie wiem za bardzo co jeszcze - ale spróbuj - słyszałem gdzieś tą wersję - i też mnie ona dziwi..ALE ..może warto spróbować........chyba coś wspólnego z tym miganiem ma automat od stopu.. przynajmniej w MK2..chyba że coś pokręciłem ;)

było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach

[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”