[mk3] Drzwi od kierowcy nie rozbrajają alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[mk3] Drzwi od kierowcy nie rozbrajają alarmu
przez co wsiadajac musze siegac drzwi od pasazera zeby rozbroic alarm po otwarciu. w przeciwnym razie zatrzaskuje sie. Lampka oswitlenia wnetrza zaswieca sie gdy otworze drzwi wiec ten czujnik w zamku chyba ok. gdzie szukac przyczyny?
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ostatnio miałem podobny problem tyle że z bagażnikiem. Po otwarciu alarm nie reagował a lampka w bagażniku się paliła więc teoretycznie wyłącznik w drzwiach odpadał. Po rozebraniu drzwi okazało się że od wyłącznika wychodzą dwa kabelki, jeden na lampkę a drugi na przód auta m.in. do alarmu. wyłącznik nie dawał masy na ten drugi kabelek. z obydwu kabli ściąłem kawałek izolacji, w tych miejscach związłem kabelki miedzianą nitką, zaizolowałem i wszystko ładnie pięknie działa.
- Paweł Marek
- V.I.P.

zgadza się, o ile to fabryczny alarm to tu jest prawdopodobnei przyczyna. Z włącznika od drzwi kierowcy idą dwa kable (plus trzeci masowy) i jeden może nie podawać masy jak należy. Brązowo-żółty kabel w harminijce drzwiowej lub sam włącznikQto pisze:w tych miejscach związłem kabelki miedzianą nitką, zaizolowałem i wszystko ładnie pięknie działa.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.