[ MK III ] mam problem, znosi mnie w prawo ^^
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[ MK III ] mam problem, znosi mnie w prawo ^^
Hm w moim mk III prawe przednie kolo sprawia wrazenie lekko odchylonego od wewnatrz prosciej mowiac stojac od przodu [ raczej od lekkiego ukosu ] kolo sprawia wrazenie takie
\
rzecz jasna nie w takim stopniu jest odchylone jest to lekki przechyl, podejrzewalem galke, lub tez od draka cos.. lecz na kanale sie okazalo [ oczami mojego kolegi mechanika na 3 roku ] ze to nie jest przyczyna..
myslalem tez o tym ze moze wachacz mam krzywy, ale czy to moze byc to ?
a moze amortyzator ?
prosilbym o jakas ewentualna pomoc w doradztwie
pozdrawiam
zapomnialem dodac najwazniejsze ze gdy puszcze kierownice znosi mnie w prawa strone.
[ mam wspomaganie ]
\
rzecz jasna nie w takim stopniu jest odchylone jest to lekki przechyl, podejrzewalem galke, lub tez od draka cos.. lecz na kanale sie okazalo [ oczami mojego kolegi mechanika na 3 roku ] ze to nie jest przyczyna..
myslalem tez o tym ze moze wachacz mam krzywy, ale czy to moze byc to ?
a moze amortyzator ?
prosilbym o jakas ewentualna pomoc w doradztwie
pozdrawiam
zapomnialem dodac najwazniejsze ze gdy puszcze kierownice znosi mnie w prawa strone.
[ mam wspomaganie ]
powered by gbk
sprawdz zbeirznosc i katy pochylenia kol.. widocznie jesli napewno jest krzywo masz zly kat ustaiony i to szybko sprawdz bo ci bedzie gume strasznie darlo!
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
OLABOGA O MATKO BOSKA PAŹDZIOCHOWSKA, OJCZE TADEUSZU I CAŁA ROZGŁOŚNIO RMgibek1987 pisze:prawe przednie kolo sprawia wrazenie lekko odchylonego od wewnatrz prosciej mowiac stojac od przodu
Jakże to musi być krzywe! Kąt pocylenia kóła ma być 1-2 stopnie bodajże, a nie taki, że widać gołym okiem, jak w starum maluchu.
Jedź natychmiast na geometrię, bo widoczne gołym okiem odstępstwo może być wręcz neibezpieczne!
Najpierw zajedż jeszcze na stację kontroli pojazdów i niech posprawdzają luzy na sworzniach wahaczy przedewszystkim oraz końcówkach drążków, mocowaniu amorka itp.
Jeśli są- wymienić co należy i na kpl. geometrię czyli zbieżność i pochylenie kół.
Dokladnie! Tylko komplet!Młoda pisze:Przedewszystkim zbiezność i geometria jedno bez drugiego nie istnieje...
P.S.
Zbieżność to ogólnie jeden z kątów gałej geometrii przedniego zawieszenia, nie można jej rozpatrywać odrębnie.