[MK3] Czujnik temp 4 pinowy jaki kolor
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Czujnik temp 4 pinowy jaki kolor
WITAM...MAM PROBLEM Z DOBOREM CZUJNIKA 4 PINOWEGO DO GOLFA III 1.8 75KM.,KUPIŁEM Z ZOLTA OBWODKĄ...ALE ZAWYZA MI TEMP., O 20 STOPNI...MOZE MUSZE INNY KUPIC....(CHODZI MI O CZUJNIK TEMP.),WYMIENIAŁEM JUZ TE ZOLTE ZE 3 RAZY I TAK SAMO...JAKBY NIE OD TEGO SILNIKA...HELP...
Nie pisz z capslockiem !!!
Nie pisz z capslockiem !!!
Ostatnio zmieniony czw lis 09, 2006 15:06 przez grabarz_x, łącznie zmieniany 1 raz.
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI......
Re: PILNE......CZUJNIK TEMP. VW GOLF III...4 PINOWY JAKI KOL
ja miałem żółty oryginalnygrabarz_x pisze:WITAM...MAM PROBLEM Z DOBOREM CZUJNIKA 4 PINOWEGO DO GOLFA III 1.8 75KM.,KUPIŁEM Z ZOLTA OBWODKĄ...ALE ZAWYZA MI TEMP., O 20 STOPNI...MOZE MUSZE INNY KUPIC....(CHODZI MI O CZUJNIK TEMP.),WYMIENIAŁEM JUZ TE ZOLTE ZE 3 RAZY I TAK SAMO...JAKBY NIE OD TEGO SILNIKA...HELP...
kupiłem później i mam do dzisiaj z zieloną obwódką i ten mi zawyża o ok.20st.C
grabarz_x może sie zamienimy ? - niczym nie ryzykujemy a nóż będzie OK
no tak ale jak zawyża i termostat otwiera lub jest otwarty na stałedziejo pisze:chodzi mi oto czy mierzona była temperatura cieczy chłod , jak miałem walnięty termostat mi również wydawało się ze czujnik temp do wymiany ,okazało się cos innego TERMOSTAT a temp miałem 100 nie otwierał się do końca
to raczej wskazuje na uszkodzenie tego czujnika,
bo jeśli otwarty cały czas to powinien niby zaniżać bo jest od razu jest termostat
otwarty
fakt Twoje pytanie nadal aktualne :
dziejo pisze:ale powiedz dlaczego go wymieniasz ??