[mk2] Spalanie golf II 1.3 gaźnik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[mk2] Spalanie golf II 1.3 gaźnik

Post autor: raf1al » śr lis 08, 2006 19:10

Czy takie elementy jak termostat i ten elemęt podcisnienowy na aparacie zapłonowym (UFO) maja duży wpływ na spalanie!?? dodam ze termostat jest uszkodzony tymczasowo przysłoniłem chłodnice zeby sie wogole zagrzał a to cos na aparacie mam uszkodzone!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 08, 2006 19:27

Noedogrzany silnik to wzrost spalania, niedziałający regulator podciśneniowy powoduje że w wyższym zakresie obrotów i obciążeń silnika zapłon jest za późny. Czyli również osłabienie silnika i wzrost spalania. Oba elementy są bardzo ważne.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: raf1al » śr lis 08, 2006 19:30

OK dzieki z silnikiem a raczej z temperatura narazie sobie poradziłem zasłaniajac chłodnice a to "UFO" musze zmienic jest z wymiana jakis kłopot czy tak jak mialem w poprzednim jest tam w aparacie zahaczony taki plastikk i tyle!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 08, 2006 19:38

Nie pamiętam co do aparatu zapłonowego bo już pozbyłem się starej jetki, ale to proste, tylko trzeba zdobyć nowy regulator. A termostat to jednak przed zimą zmień. Koszt części niewielki a z wymianą niewiele roboty.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: raf1al » śr lis 08, 2006 19:39

no niewielki tylko pozniej 5 litorow plynu trzeba miec :) Podobno gdzies tu czytałem ze sa jakies dwa rodzaje termostatow to prawda???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 08, 2006 19:54

raf1al pisze:no niewielki tylko pozniej 5 litorow plynu trzeba miec Podobno gdzies tu czytałem ze sa jakies dwa rodzaje termostatow to prawda???
chcesz to lejesz nowy a niechcesz to stary o ile dobry jeszcze. Ale wiesz co nie oszczędzaj aż tak bardzo, naprawdę opłaca się wymienić to co trzeba, golf się odwdzięczy mniejszym spalaniem i w sumie i tak zarobisz.

[ Dodano: Sro Lis 08, 2006 6:56 pm ]
raf1al pisze:sa jakies dwa rodzaje termostatow to prawda???
idziesz do sklepu, prosisz o termostat do takiego silnika jak masz, i kupujesz wyrób dobrej firmy, Wahler najlepiej. Do mojego auta (montowany u dołu silnika) kosztuje 25 zeta, do twojego może ciut droższy.

pepo7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: pepo7 » śr lis 08, 2006 22:07

Termostat do 1.3 koszt 27 zl. wymieniałem a przyspieszacz to koszt około 70 zł. wymieniałem latem z tym , ze zdemontowac jest w miare prosto ale zakładanie to gorsza sprawa ja w końcu zdemontowałem aparat i poszedłem do znajomego mechanika miał wprawe i zamontował bez problemu sama wymiana termostatu to max 30 minut 2 śrubki i pamietaj o oringu powinien byc w kpl. z termostatem mamy takie same silniki więc jak cos masz jeszcze to moze Ci podpowiem bo przez 2.5 roku poznałem swojego golfa na wylot. Pozdro !!

lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: raf1al » śr lis 08, 2006 23:26

pepo7 pisze:więc jak cos masz jeszcze to moze Ci podpowiem bo przez 2.5 roku poznałem swojego golfa na wylot. Pozdro !!

OK! Dzieki bede pamietał gdzie sie zgłosc :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”