[MK3] znikający olej i przechył budy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] znikający olej i przechył budy
Witam! Kupiłem we wrześniu mk3 gti i po tygodniu wymieniłem olej. Wlany został Castrol Magnatec 10w40. I dzisiaj też musiałem wlać 2l. oleju ponieważ stukały popychacze i zapalała się kontrolka przy przechyleniach. Zastanawiam się gdzie mógł się podziać olej skoro w płynie chłodniczym go nie ma, samochód nie kopci a gdy przyciśnie sie gaz podczas postuju to nic nie chlapie z wydechu, nie wspominając że silnik jest czyściutki z każdej strony. Czy miał ktoś do czynienia z takim przypadkiem? I ile wchodzi oleju do silnika?
POza tym jakiś czas temu przechyliła mi sie buda na stronę pasażera... wygląda to tak jakby tył siadł. Różnica jest widoczna gołym okiem i wynosi 1-1,5 cm pomiędzy stronami. Byłem u mechanika który stwierdził że "nic nie stwierdził". Wyczytałem na forum że można wymienić jakieć gumy??
POza tym jakiś czas temu przechyliła mi sie buda na stronę pasażera... wygląda to tak jakby tył siadł. Różnica jest widoczna gołym okiem i wynosi 1-1,5 cm pomiędzy stronami. Byłem u mechanika który stwierdził że "nic nie stwierdził". Wyczytałem na forum że można wymienić jakieć gumy??
Ostatnio zmieniony śr lis 08, 2006 23:04 przez tomashi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Po prostu spala olej, nie od razu musi być niebieskji dym z rury, najpierw pojawia się przy dodawaniu mocno gazu. Nie napisałeś za jaki przebieg poszły te 2 litry. Trzeba to zdiagnozować u mechanika i mieć nadzieję, że wystarczy wymiana uszczelniaczy zaworów.
[ Dodano: Sro Lis 08, 2006 6:34 pm ]
Póki co uważaj żeby oleju nie brakło już nigdy.
[ Dodano: Sro Lis 08, 2006 6:34 pm ]
Póki co uważaj żeby oleju nie brakło już nigdy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Uszczelniacze można zmienić w ciemno, bo to tania sprawa, najwyżej nie pomoże albo pomoże na krótko , ale co do pierścieni to najpierw diagnoza potem leczenie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
ja tak robiłem w ojca Hyundayu (oczywiście trochę trzeba kumać mechanikę)tomashi pisze:najlepiej w takim razie zrobię wymieniając pierścienie i uszczelniacze... czy taka wymiana da sie wykonać w przydomowym garażu??
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]