[MK3] Zawieszenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Zawieszenie
CZy gwintowane zawieszenie pasuje od golfa mk2 do golfa mk3..I czy kzawieszenie rozni sie w glofie mk3 z 92 roku od zawieszenia np w golfiemk3 z 95 roku..czy amortyzatory sa takiej samej dlugosci gdyz mam problem z zawieszeniem.Kupilem gwintowane ale nie moge go wyregulowac..znaczy tyl siedzi mi na maxa mimo ze sroby skrecone sa prawie do konca a sprezyny scisniete.Jest taki twardy ze szok.A wyzej juz nie chce isc.I nie wiem czy jest to zawieszenie od nowszego modelu MK3 gdyz moj to 92 rok.Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony czw lis 09, 2006 01:36 przez Pistaszjo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dolny talezyk?Chodzi Ci o nakretke co reguluje wysokosc sprezyny?Mam ja wkrecona prawie na sama gore.Tak ze sprezyny sa scisniete i jest twardy na maxa.Mam felgi 16"opony profil 45 i pol jej wlazi w nadkole.Efekt jest taki jakbym z tylu jechal na taczce.Zero ugiecia.Znow przod jest spuszczony do oporu a kola nawet sie nie chowaja w nadkola.NIe znam sie na tym wiec prosze o pomoc:)
[ Dodano: 08 Lis 2006 19:50 ]
Aaaa..i jeszcze jedno..im jest auto nizsze na gwintowanym zawieszeniu tym jest twardsze..TAk?
[ Dodano: 08 Lis 2006 19:50 ]
Aaaa..i jeszcze jedno..im jest auto nizsze na gwintowanym zawieszeniu tym jest twardsze..TAk?
- micab
- Forum Master

- Kontakt:
to dziwne, że nakrętka na samej górze a auto stoi tak nisko....może masz tył od mk1 ? wtedy cały amor jest krótszy niż w mk3....
ogólnie twardo będzie, to normalne, GT CUPLINE to nie jest miękka firma...
czy będzie niżej czy wyżej to nie będzie raczej dużej różnicy w twardości...
ogólnie twardo będzie, to normalne, GT CUPLINE to nie jest miękka firma...
czy będzie niżej czy wyżej to nie będzie raczej dużej różnicy w twardości...
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,