[MK3] wskazówka po ściągnięciu i założeniu nie przekłamuje?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

$limak

[MK3] wskazówka po ściągnięciu i założeniu nie przekłamuje?

Post autor: $limak » wt lis 07, 2006 17:26

witam, mam zamiar rozebrać zegary, wskazówki opierają się na "słupkach" i jak je ściągnę to pewnie bolec od wskazówki się obróci, więc jak założę wskazówkę znowu to nie będzie przekłamań? Jak miałem corsę kiedyś to jak jechałem 20km to pokazywał 80 :)

kubi79
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kubi79 » wt lis 07, 2006 17:38

zazncz sobie tasma klejaca na zegarach w jakim polozeniu sciagales wskazowki:) ja tak zrobilem i jest ok :) co prawda obroty mi sie nie zgadazaja o 4 milmetry po sciagnieciu ale to nie przeszkadza :) muze poprwic ;)
pozdro

$limak

Post autor: $limak » wt lis 07, 2006 17:41

czyli jednak trzeba zaznaczyc bo będą przekłamywać wielkie dzięki, nigdzie w poradach nie znalazłem nic na ten temat. tylko jak ściągnę wskazówkę razem z tym kółkiem to zostanie sam bolec więc jak mam zaznaczyć? :crazy:

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » wt lis 07, 2006 20:15

po pierwsze jakiej firmy masz zegary ?
po drugie przełóż wskazówki za słupki (odwrotnie do ruchu wskazówek zegara) i poczekaj aż opadną wtedy zaznaczasz miejsce.
po trzecie www.rydzu.pl wchodzisz w PORADY

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lis 07, 2006 20:27

u mnie jest tak, (vento 2E) że jest słupek, a martwe położenie wskazówki przypada dokładnie na nim. Czyli czy z jednej czy z drugiej strony wskazówka się na słupku o-piera, zakładam więc prosto na słupek i nie mam problemu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

$limak

Post autor: $limak » wt lis 07, 2006 20:43

MOTOMETER z MFA

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”