[MK2] Stukanie przy cofaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Stukanie przy cofaniu
zauważyłem ostatnio przy jeździe do tyłu że coś stuka. przy jeździe do przodu jest również jakiś luz, bo czuje przy przyspieszaniu że szarpie. wydaje mi się ze to któryś przegub, czy sie myle ??
Ostatnio zmieniony śr lis 29, 2006 20:06 przez Cinek, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
no niby tak, ale jak bedzie stukał wewnętrzny to chyba skręcanie nic nie da. mam nadzieje że to tylko przegub bo jak skrzynia to chyba sie zdenerwujetomcio666 pisze:przegub najlepiej sprawdzić przy skręcaniu np w prawo będzie stukał ten z lewejzauważyłem ostatnio przy jeździe do tyłu że coś stuka. przy jeździe do przodu jest również jakiś luz, bo czuje przy przyspieszaniu że szarpie. wydaje mi się ze to któryś przegub, czy sie myle ??
to takie stukanie głuche, ciągłe, miarowe, im szybciej cofam tym cześciej słychać
Witam
Mam podobny problem ze stukaniem podczas jazdy do tylu. Na 100% nie sa to przguby bo sa wymienione. Nie jest to rowniez nic w zawieszeniu bo tez mam wiekszosc rzeczy powymieniana. Jest to gluche stukanie (im szybciej jade do tylu tym mocniejsze). Co moze byc przyczyna?? Ewentualnie co sprawdzac??
Zapomnialem dodac ze wymienilem tez wszystkie poduszki pod silnikiem i skrzynia.
Mam podobny problem ze stukaniem podczas jazdy do tylu. Na 100% nie sa to przguby bo sa wymienione. Nie jest to rowniez nic w zawieszeniu bo tez mam wiekszosc rzeczy powymieniana. Jest to gluche stukanie (im szybciej jade do tylu tym mocniejsze). Co moze byc przyczyna?? Ewentualnie co sprawdzac??
Zapomnialem dodac ze wymienilem tez wszystkie poduszki pod silnikiem i skrzynia.
przeguby do sprawdzenia -- skręć w prawo i trochę gwałtowniej rusz, jeśeli prawy przegub jest z uzyty to bedzie stukał i podobnie lewa strona, co do cofania i stukotu, to przy mocno zuzytych przegubach moze się to pojawiać -- ja stawiam na przeguby, sprawdź jeszcze gumy na nich (czy nie ma przetarć) i przesmarój przeguby smarem i zobacz co bedzie się działo
...
Stukanie.
Witam.
Miałem tak samo.Dzwignąłem raz prawą stronę a raz lewą ,kręciłem kołem do przodu
i do tyłu,przy kręceniu do tyłu zawsze w jednym i tym samym miejscu mi chrupało
prawe koło.To był przegub zewnętrzny.
Pozdrawiam.Andrzej.
Miałem tak samo.Dzwignąłem raz prawą stronę a raz lewą ,kręciłem kołem do przodu
i do tyłu,przy kręceniu do tyłu zawsze w jednym i tym samym miejscu mi chrupało
prawe koło.To był przegub zewnętrzny.
Pozdrawiam.Andrzej.