[mk2]ile płynu do chłodnicy do golfa 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk2]ile płynu do chłodnicy do golfa 2
witam
mam pytanko chce wymienić płyn w chłodnicy i nie mam pojecia ile literek i jaki kupić (wiem ze borygo albo petrygo siakos tak)
autko to golf 2, 90 rok, silnik 1,3
licze na odpowiedz
dzieki z góry
mam pytanko chce wymienić płyn w chłodnicy i nie mam pojecia ile literek i jaki kupić (wiem ze borygo albo petrygo siakos tak)
autko to golf 2, 90 rok, silnik 1,3
licze na odpowiedz
dzieki z góry
[img]http://img110.imageshack.us/img110/4319/14ln3.jpg[/img]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Do chłodnicy Aluminiowej kup bo taką masz....m!sieq pisze:dzieki rabbit za pomoc moze ktos jeszcze cos napisze dokładniej bo jak chciaem kupic petrygo to gosc sie pytał czy do chlodnicy (bodajże aluminiowej )czy innej a ja jestem zielony i nie mam pojecia jaka mam ;/
A jeżeli bedziesz kupowal Borygo to musi sie nazywać Borygo EKO jest zielonego koloru i do aluminiowych chłodnic. Nie kupuj tego zwykłego rózowego bo Ci zeżre chłodnice...
Z tego co pamiętam to tych płynów sie nie rozciecza. To są gotowe plyny a nie koncentraty. Moge sie mylic....rabbit1 pisze:4,5 l borygo albo petrygo niema roznicy na butelce masz jak rozrobic do danej temp. 2 l plynu ci wystarcza
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Info-tech pisze o pojemności 5.5Litra układu chłodzenia i że oryginał to TL-VW774A lecz nie patrz na płyn bo na rynku jest dużo innych a tańszych.
Co do wypowiedzi COSMATY1986 nie zgodziłbym się z wypowiedzą abyś szukał tylko do aluminiowych ponieważ na rynku ostatnio są płyny i do aluminiowych i do miedzianach czyli dwa w jednym co nie oznacza byś się nie upewnił jaki płyn sprzedawca ci podaje.
Nawiasem mówiąc i tak większość płynów rozlewa AOTOLAND Pawłowice śląskie powiat Pszczyna
Co do wypowiedzi COSMATY1986 nie zgodziłbym się z wypowiedzą abyś szukał tylko do aluminiowych ponieważ na rynku ostatnio są płyny i do aluminiowych i do miedzianach czyli dwa w jednym co nie oznacza byś się nie upewnił jaki płyn sprzedawca ci podaje.
Nawiasem mówiąc i tak większość płynów rozlewa AOTOLAND Pawłowice śląskie powiat Pszczyna
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzisiaj zmieniałem płyn w chłodnicy kupiłem Eko borygo (zielone)cosmaty1986 pisze:Ale zawsze lepiej sie upewnic przy zakupie czy plyn jest równiez do chlodnic aluminiowych m!sieq, pytał o Borygo a tego są dwa rodzaje do chlodnic zwyklych i aluminiowych....
i jest tam wyraźnie napisane że nadaje sie do chłodnic aluminiowych
a tak poza tym czy w naszych furkach ktoś ma inną chłodnicę
jak właśnie nie aluminiową (najwyzej jej boki moga być albo plastikowe,
albo ze stali nierdzewnej jak niektóre intercoolery)
myśle że obecne płyny w sprzedaży na rynku w 99% nadają się do
chłodnic aluminiowych i innych
[ Dodano: Wto Paź 31, 2006 19:01 ]
napewno Eko borygo się nie rozcieńcza jest to gotowy płyn od razu docosmaty1986 pisze:Z tego co pamiętam to tych płynów sie nie rozciecza. To są gotowe plyny a nie koncentraty. Moge sie mylic....
wlania do układu (miałem dzisiaj bańki z tym płynem w ręku to widziałem)
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja zalalem K2 jakis czerwony.fscet wCPNie mowil ze dobry bedzie...ale najgorsze jest to ze zalalem odpalilem silnik lecz po paru minutach nie odpalil wentylator i plyn mi wygonilo.....saprawdzalem wszystko i pa 2 godz znalazlem...spalony bezpiecznik 10A od wentylatora... wymienilem zalelem plyn i bylo ok ale stracilem 40zl....
kurcze jakiś mały ten bezpiecznik tylko 10Arysiektr pisze:2 godz znalazlem...spalony bezpiecznik 10A od wentylatora
powinno być 30A - zielony bezpiecznik , przejrzyj w opisach ile oryginalnie ma
być może dlatego Ci spalilo bo jest za słaby ... - sprawdź to koniecznie bo
znowu Ci się przydarzy jakaś kicha ... !
akurat nie od myciarysiektr pisze:nie wiem tylko kiedy on sie spalil???moze gdy mylem silnik jakies 2 tygodnie wczesniej??????
a raczej w momencie jak Ci sie zagrzał i czujnik wentylatora zadziałał
miał włączyć się wentylator a tam idzie większy prąd i poszedł ale tak
duży że spalił bezpiecznik który być może masz za słaby ...
mycie nie ma nic wspólnego, bez obawy zwarcia przez wodę akurat w
silniku wentylatora tak szybklo myciem nie zrobisz ...
gdyby szukajka na forum działała to wtedy bez problemu by się znalazłorysiektr pisze:oki.dzieki.na pewno go na 30A wymienie.a wiesz moze skad pobrac jakas rozpiske na temat jakie bazpieczniki powinny siedziec w poszczegolnych gniazdach??
no ale znalazłem w książce: Sam naprawiam - VWgolf strona 162
więc w skrzynce pozycja nr 1 (numeracja od lewej ku prawej) -
bezpiecznik odpowiadający za wentylator chłodnicy i wentylator
nawiewu, powinien siedzieć bezpiecznik jak mówiłem na pamięć zielony 30A !
wiele pożytecznych rzeczy możesz pobrać S_T_Ą_D