Szyberdach elektryczny się nie domyka - mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bigozz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Szyberdach elektryczny się nie domyka - mk3

Post autor: bigozz » śr lut 09, 2005 08:22

Witam i mam pytanie!
Posiadam elektryczny szyberdach w moim golfie III i pojawił mi się pewien problem - nie domyka się. Linki całe prowadnice całe wszystkie elementy sprawne. Otwiera się całkowicie, zamyka i uchyla ale nie domyka. Tzn. zamyka się ale mogę go ruszać ręką do gury o jakieś 0,5 cm. Czy to normalne? Czy powinien się domykać całkowicie tak aby się wogóle nie ruszał? Mam golfa od 2tyg. i nie wiem jak powinno być! Acha oczywiście podczas jazdy słychać ten nieprzyjemny świst. Mam pytanie w związku z tym czy jest możliwość że przestawił się na zębatkach pomiędzy silnikiem a mechanizmem? Powtarzam że cały proces zamykania przebiega normalnie. Dach przesuwa się prosto i płynnie! Z góry dzięki za porady! :pub:

VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA

Awatar użytkownika
yaroz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: yaroz » śr lut 09, 2005 10:47

W golfie 3 od rodzicow jest to samo.A mianowicie dach nie domyka sie z prawej strony i odstaje.To jest typowa bolaczka tych szyberdachow.W Vw spotkalem sie juz w wielu autach z tym defektem.No nic przyjda cieplejsze dni to bedzie trzeba rozkrecic wszystko i zobaczyc co jest grane??Ale u mnie wydaje mi sie ze jest cos z prowadnica moze jest pokrzywiona?I tu pytanko czy idzie to jakos wyprostowac samemu??Bo slyszalem ze elementy szyberdachu jak i caly szyberdach to "biale kruki".

Awatar użytkownika
bigozz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: bigozz » śr lut 09, 2005 11:18

Ja niestety słyszałem to samo a części w aso przyprawiają o białą gorączkę ale u mnie jak widzisz jest inaczej on w całości nie dolega od strony tylnej czyli tej która się uchyla! Nie tak jak u ciebie z jednej. Pozdraiam. Acha większość części jest plastikowych więc nie wiem jak to się ma do prostowania!

VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”