Centralny w klapie bagażnika mk3- jak to działa??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Unicron
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Centralny w klapie bagażnika mk3- jak to działa??

Post autor: Unicron » wt lut 08, 2005 16:13

Witam

Chcę zamontować alarm z centralnym. Mam upatrzony model z 4 siłownikami (2 mastery i 2 sleavy), ja mam 3 drzwiowego mk3 więc czy mogę zabrać np 1 mastera lub sleava i podłaczyć go do klapy??? Czy wogóle da się to podłaczyć?? jeśli tak, to czy w zwyczajny sposób??

Moje watpliwości wynikają z tego, że gdzieś słyszałem, że ponoć nalezy montować siłonik zintegrowany z zamkiem, a inny koleś powiedział, że może być zwyczajny siłownik tylko, że z 6kg siłą ciagu.

Co Wy na to??

Pozdrawiam
Unicron

GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » wt lut 08, 2005 16:33

To zalezy czy chcesz aby klapa sama odskakiwała przy naciśnięciu drugiego kanału czy zeby otwierał tylko cyngiel tylnej klapy Jezeli chcesz aby po nacisnięciu guzika w pilocie klapa odskakiwała to musisz mieć alarm z dodatkowym kanałem aby sterował siłownikiem 6 Kg podłączonym do ciegna zamka klapy A jak chcesz aby otwietał sie tzw cyngiel klapy a sama klape otwietrałbyś normalnie to wystarczy jeden z siłowniów tych w komplecie podłączyć do mechanizmu bloczka zamka klapy ale to wymaga dopasowania i przeóbek Wariant 1 jest moim zdaniem efektywniejszy i łatwiejszy i zawsze mozesz otworzyc kluczykiem w razie zamarznięcia lub awarii.

MORE POWER

Zilly
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Zilly » wt lut 08, 2005 16:58

No ja mam klapę wyłącznie na siłownik jak mi ostatnio aku padł to żeby dostać sie do klucza 10 żeby odkręcić aku musiałem kanapę klapnąć :bigok: a do tyłu się dostać też było ciężko bo owtierają się tylko na centralny (elektryczny) w 5D bez aku z zamkami elektrycznymi to jest kaplica....

Awatar użytkownika
Unicron
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Unicron » wt lut 08, 2005 19:26

Nie rozumiem czym różni się montaż z siłownikiem 6kg (wtedy kiedy klapa podskakuje) a tym zwykłym. Możesz to wyjasnić dokłądniej, tak dla kogoś zielonego.
Bo jutro kupuje alarm i nie wiem co dokąłdnie zamówić, tzn 6kg czy 3,5 kg siłowniki.

Pozdrawiam
Unicron

GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”