(Mk3 Variant Syncro TDI) Tuleje tylnej belki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lemax
Mały gagatek
Mały gagatek

(Mk3 Variant Syncro TDI) Tuleje tylnej belki

Post autor: lemax » wt paź 24, 2006 22:24

Witam!
Samochód naprawiony !!!! Dzieki kolegom Grzesiekk1982 i Ventil !!
Auto podnieślismy na podnośniku kolumnowym,odkręciliśmy łapy od dołu tulei i nie ma potrzeby podpierać belki bo nic się nie dzieje...opadła może o parę cm. Stare tuleje oryginalne sa dwuczęściowe,wyszły bez problemu. Nowe jednoczęściowe od Audi okazały się wymiarami identyczne z dwoma starymi,zarówno średnica,szerokość jak i wysokość.Z tymi już tak łatwo nie poszło....trzeba było skonstruować specjalny przyrzad do wciśnięcia owych...kawałek grubej rury o właściwej średnicy,zaspawany tył z otworem i śruba,wszystko na smalec,przedłużka metrowa,trzeszczało ale szło aż weszło.Reszta to już pikuś a samochód w końcu zachowuje się należycie i skończyły się wszelkie stuki z tyłu !!
Pozdrawiam,
Paweł

Awatar użytkownika
GSOWIEC
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: GSOWIEC » wt paź 24, 2006 22:54

lemax pisze:skończyły się wszelkie stuki z tyłu !!
Tego Ci zazdroszczę lemax :wink:
W listopadzie biorę się za te tuleje u siebie! Stukają że szkoda gadać, także w pełni rozumiem Twoją radość.

Najlepszego!
:okej:

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » wt paź 24, 2006 23:10

lemax pisze:Samochód naprawiony !!!!
No to wszyscy Syncro'wcy się cieszą :D Dzięki temu będziemy oszczędzać 5-6 stów i oryginalne tuleje z ASO za 680 zeta mamy w :ass: :D
lemax, napisz tylko w tym temacie (i może jeszcze w tamtym poprzednim - niech będzie dla potomnych, łatwiej znaleźć), co to dokładnie za tuleja (nie wiem ile ich idzie w Audi 100 C4, bo jeśli jedna para to wszystko jasne).
Pozdrawiam :pub:

Awatar użytkownika
lemax
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lemax » śr paź 25, 2006 00:18

Orginalne gumy/tuleje w serwisie VW Switoń-Paczkowski w Lubinie 190 zł szt czyli 4x190 to 760 zeta !!!! A te tulej sa od Audi 100 C4 roczniki 1990-94 i w tylnej belce sa tylko te,dostępne w każdym większym sklepie (Intercars,Fota) w cenie 23 do 50 w zależności od firmy.Ja zamontowałem Lemforder bo to dobra firma,
pozdrawiam,
Paweł

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » śr paź 25, 2006 00:39

lemax pisze:Orginalne gumy/tuleje w serwisie VW Switoń-Paczkowski w Lubinie 190 zł szt czyli 4x190 to 760 zeta
Buahahahahaha jepiej niż myślałem!!! Oni to mają fantazję :panna: !!!
ASO wyprzedziły już TPSA, jeszcze tylko ZUS jest jest lepszy :D :D
Dzięki za info, już mam 15 tys km po dziurach przejechane (od sprowadzenia auta) i na mnie czas nadejdzie.
Pozdrawiam!!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”