Witam
Mam poważny problem ze swoją Golfiną, otóż nie jedzie mi szybciej niż 140 km/h. Myślałem że to olej w skrzyni, więc wymieniłem olej i filt siatkowy. Jednak to nic nie dało, próbowałem linką przepustnicy nadal to samo. Na ostatnim biegu tzn. na trójce osiąga obroty zaledwie 4000, góra 4200 i nie chce dalej iść. Próbowałem wszystkiego i nadal to samo... Z tego co wiem od tego co kupowałem ten samochód osiągał prędkość maksymalną 180 km/h. A ja w żaden sposób nie moge osiągnąć tej prędkości... Czy to wina skrzyni?? Wtrysku czy silnika?? Przy 140 km/h czuje lekkie rwanie samochodem, jakby sie dławił... Proszę o pomoc!!!
Z góry dziękuje i pozdrawiam...
[MK2 1.8GX] Dlaczego Vmax tylko 140?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2 1.8GX] Dlaczego Vmax tylko 140?
Ostatnio zmieniony wt paź 24, 2006 11:41 przez 100lik, łącznie zmieniany 1 raz.
A próbowałeś na zablokowanej 2? Powinien pojechać ok 120km/h100lik pisze:na trójce osiąga obroty zaledwie 4000, góra 4200 i nie chce dalej iść
Miałem podobny problem - nie chciał więcej niż 160km/h. Okazało się, że źle był ustawiony zapłon. Teraz pójdzie ok 180, moze trochę więcej. Ale jest trochę mocniejszy
GX - 63KW (ok 85KM) a RV-77KW (104KM)
Dziękuje za pomoc. Silnik GX posiada moc 66 kW tzn. 90 KM, przy maksymalnym momencie obrotowym 5250, jest na wielopunkcie KE-Jetronic. Zapłon był już ustawiany. Tylko dziwne jest to "dławienie się" silnik ma wyczuwalne lekkie szarpnięcia, przy 140 km/h. Nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje...
[ Dodano: 24 Paź 2006 10:21 ]
Może faktycznie źle mi ustawili zapłon... nie wiem co robić, wszystkie filtry oleje itd. zostały wymienione...
[ Dodano: 24 Paź 2006 10:27 ]
Jeszcze dodam, że ja jeźdze nim 2 lata, a wcześniej stał prawie 3 lata w garażu. Nie wiem czy to nie ma wpływu że może jest zamulony.
[ Dodano: 24 Paź 2006 10:21 ]
Może faktycznie źle mi ustawili zapłon... nie wiem co robić, wszystkie filtry oleje itd. zostały wymienione...
[ Dodano: 24 Paź 2006 10:27 ]
Jeszcze dodam, że ja jeźdze nim 2 lata, a wcześniej stał prawie 3 lata w garażu. Nie wiem czy to nie ma wpływu że może jest zamulony.