Witam wszystkich!
Otóż mam problem z moimi hamulcami. Jak golfik jest zimny to wszystko działa dobrze i na hamulce też nie mam co narzekać, ale już po dłuższej jeździe zaczyna pedał hamulca robić się miękii i jak np chcę kilkakrotnie szybciej wcisnąć pedał to nie słychać tego charakterystycznego pompowania tylko hamulec normalnie aż skrzypi, jaby metal gdzieś o metal tarł.
Podejrzewam pompę hamulcową lub serwo.
Czytałem już trochę forum i sprawdziłem poszczególe rzeczy: jak na zgaszonym napompuję hamulec i zapalam to opada,(czyli dobry objaw) ale jak już na biegu jalowym wciskam pedał hamulca to słyszę ze śilnik zmienia obroty (to chyba zły objaw). Sprawdzałem jeszcze węzyk od serwa do kolektora, wydaje się cały i tam mała pompka na nim puszcza powietrze tylko w jedną stonę (to chyba dobry objaw). Na tym moje pomysły się konczą co tu jeszcze sprawdzić aby być pewien co wymienić. czekam na porady!!
Dodam że płyn też wymieniałem na nowy.
Pozdrawiam
[MK3 1.8 GT 93r] Problem z hamulcami.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- l_krupinski
- Mały gagatek

- Kontakt:
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
a płyn chamulcowy w jakim stanie? stary ? czy niedawno wymieniany ? jak stary to moze już się wilgoci "ożłopał" i się gotuje podczas hamowania
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- l_krupinski
- Mały gagatek

- Kontakt:
- l_krupinski
- Mały gagatek

- Kontakt: