[mkIII] Wersja angielska lamp przednich.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkIII] Wersja angielska lamp przednich.
Mam okazje kupić tanio lampy przednie podwójne ale z wersji angielskiej golfa 3. Czy moge je załozyc czy trzeba wymienić szkło to przednie czy wogóle się nie nadają? Prosze o szybką odpowiedz. Dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony pn paź 23, 2006 17:15 przez misiu24, łącznie zmieniany 1 raz.
Są inne. W Europie obowiązują światła asymetryczne, tak więc angielskie bedą oslepiały.Nie wiem jakie to światła, więc trudno powiedzieć czy wystarczy tylko wymiana szyby. To zależy od konstrukcji odbłysnika.misiu24 pisze:Właśnie nie wiem wydaje mi sie ze moga miec inaczej zrobione to przednie szklo bo jezdza po lewj stronie i z tego powodu jest jakas roznica.Pytam bo nie jestem pewien.
Prawdę pisze kolega, na potwierdzenie jego słów proszę spojrzeć w instrukcję obsługi. A wszyscy jeżdżący z kierownicą po prawej stornie powinni pewnie zakleić odpowiednią część reflektora jak podaje instrukcja. Myślę, że policja powinna być o tym poinformowana, ale kto wie...bodzio_j pisze:Są inne. W Europie obowiązują światła asymetryczne, tak więc angielskie bedą oslepiały.Nie wiem jakie to światła, więc trudno powiedzieć czy wystarczy tylko wymiana szyby. To zależy od konstrukcji odbłysnika.
W każdym razie kolego misiu24, wychodzi na to, że szkła musiałbyś wymienić...
to kwestia budowy, a nie ustawienia. Reflektor świeci (u nas) tak, że bardziej oświetla prawe pobocze. Jeśli pojedziesz do np. Anglii to będzie świecił na środek jesdni i oślepiał. Tak samo zadziała reflektor angielski u nas.CzapCzap pisze: Ale mi sie wydaje, ze to kwestia ustawienia a nie budowy lampy
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Lampy angielskie do MK3 się nei nadają, nawet po wymianie szkła (będzie jeszcze gorzej). Posiadają odbłyśnik o konstrukcji wieloparaboloidalnej (każda jego część oświetla inne miejsce na drodze). Reflektor z MK2 (paraboloidalny)gdzie odbłyśnik jest symetryczny.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 23 Paź 2006 19:53 ]
Pozdrawiam.
[ Dodano: 23 Paź 2006 19:53 ]
Dokłądnie. A w życiu widziałem to 2 razy-raz jak prawdziwi anglicy przyjechali do sąsiadów ( 8 lat temu,Mondeo) i raz rok temu w Passacie B5. A cały polski desant który rok temu wylądował w GB i przyjezdza się pobujać na wakacje nigdy nie zakleja i zawsze masakrycznie oślepia. Widzialem setki, a może tysiące razy... Powinni tego pilnować! Żadta trudność przykleić kawałek okleiny na trójkąci na szkle...GSOWIEC pisze:Prawdę pisze kolega, na potwierdzenie jego słów proszę spojrzeć w instrukcję obsługi. A wszyscy jeżdżący z kierownicą po prawej stornie powinni pewnie zakleić odpowiednią część reflektora jak podaje instrukcja. Myślę, że policja powinna być o tym poinformowana, ale kto wie...