[MK2] GX włączam radio świeci deska rozdz i tab rejestr.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] GX włączam radio świeci deska rozdz i tab rejestr.
Witam
Mam kolejne pytanie i problem z radiem. Otóż jak włączam radio w moim Golfie II świeci mi deska rozdzielcza i podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Czy w Golfie musze obowiązkowo mase do łączać do radia czy mase radio bierze z Anteny???
Prosze o pomoc
Mam kolejne pytanie i problem z radiem. Otóż jak włączam radio w moim Golfie II świeci mi deska rozdzielcza i podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Czy w Golfie musze obowiązkowo mase do łączać do radia czy mase radio bierze z Anteny???
Prosze o pomoc
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Temat do działu Car-Audio.
Coś musi być źle podłączone, sprawdź po kolei wszystkie kable w kostce zasilającej, gdzieś może być źle podłączona regulacja natężenia oświetlenia deski. Może radio daje +12v na kabelek illumination od strony samochodu, coś takiego. Masa jest dołączana do kostki od strony samochodu, wraz z zasilaniem stałym z akumulatora i +12v ze stacyjki. Antena ma niby tę samą, ale podłączamy obie.
Coś musi być źle podłączone, sprawdź po kolei wszystkie kable w kostce zasilającej, gdzieś może być źle podłączona regulacja natężenia oświetlenia deski. Może radio daje +12v na kabelek illumination od strony samochodu, coś takiego. Masa jest dołączana do kostki od strony samochodu, wraz z zasilaniem stałym z akumulatora i +12v ze stacyjki. Antena ma niby tę samą, ale podłączamy obie.
ex BvLin3K

Super sprawdze wszytkie kable a mam pytanie am ktoś może jakiś pożądny schemat elektryczny podłączenia kabli z kostki zasilającej radio oraz jak to się ma do deski rozdzielczej. Zebym miał porównanie jakieś z góry dziekujemetju pisze:Temat do działu Car-Audio.
Pzodrawiam
Oj, poszukaj na forum. Było mnóstwo tematów o tym i zostało to dokładnie opisane. Użyj wyszukiwarki.
ex BvLin3K

Ok poszukammetju pisze:Oj, poszukaj na forum. Było mnóstwo tematów o tym i zostało to dokładnie opisane. Użyj wyszukiwarki.
[ Dodano: 24 Paź 2006 12:24 ]
Ok już znalazłem przyczynę jeden przewód dokladnie biało-niebieski od strony samochodu a od strony radia niebieski dawał zasilanie 12V gdy było wlaczone radio ten rpzewod to zasilanie anteny odłączyłem go radio działa ale czy ten przewów powienien tak robić z moim podświetlaniem tablicy, czy moge go odłączyć i bedzie wszytko ok??
prosze o jakieś spostrzeżenia
Pozdrawiam