Mk3 nieprzyjemny zapach po włączeniu ogrzewania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk3 nieprzyjemny zapach po włączeniu ogrzewania
Jak w temacie. Strasznie śmierdzi po włączeniu ogrzewania. Co z tym zrobić? Nie jest to dziwny chemiczny zapach. Jak go zneutralizować.
kodek
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Czym smierdzi? Moze masz jakies resztki gryzonia / odchody kocie przy nagrzewnicy i stad ten smrod.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Ale okresl jakos ten zapach - cos jak spaliny? Nie lales ostatnio oleju do silnika? Moze masz wyciek spod klawiatury (nie wiem w ktorym miejscu masz w silniku nagrzewnice) Jaki silnik - zaktualizuj profil.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
jeśli ten zapach jest po włączeniu ogrzewania to masz problem z nagrzewnicą i albo
1 dziura w nagrzewnicy ( na razie mała skoro nie ubyło płynu i nie masz mokro w nogach pod deska rozdzielczą ) - nagrzewnica do wymiany
2 dziura gdzieś na przewodach
jeśli nie ubywa Ci płynu to spróbuj do zbiorniczka z płynem do chłodnicy wsypać fusy z wypitej kawy ( tak z 3 wypitych kaw ) lub na cpn kup uszczelniacz za 5 zł ( wygląda jak piasek ) i wsyp z pół pudełeczka
czasem to pomaga bo jak jest mała dziura to to ją zaklei
a ten zapach to właśnie czuc płyn w kabinie
i pewnie masz tłuste szyby, albo za niedługo będziesz miał ( to też od parującego płynu )
1 dziura w nagrzewnicy ( na razie mała skoro nie ubyło płynu i nie masz mokro w nogach pod deska rozdzielczą ) - nagrzewnica do wymiany
jeśli nie ubywa Ci płynu to spróbuj do zbiorniczka z płynem do chłodnicy wsypać fusy z wypitej kawy ( tak z 3 wypitych kaw ) lub na cpn kup uszczelniacz za 5 zł ( wygląda jak piasek ) i wsyp z pół pudełeczka
czasem to pomaga bo jak jest mała dziura to to ją zaklei
a ten zapach to właśnie czuc płyn w kabinie
i pewnie masz tłuste szyby, albo za niedługo będziesz miał ( to też od parującego płynu )
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
może po prostu mieć też jakiegoś grzybka
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
[quote="struna7"]jeśli ten zapach jest po włączeniu ogrzewania to masz problem z nagrzewnicą i albo
quote]
Obawiam się że masz rację. Nie wiem czy jeżeli układ jest szczelny to ubywa płyn i trzeba dolewać. Bo ja tak na 1000 tys. musze dolać z 100ml a żadnych wycieków nie widzę. Poza tym jak włączę ogrzewanie to mam zaparowane szyby. Boję się lać jakieś uszczelaniacze do płynu bo to różnie gadają o ich wpływie na chłodnicę. Ten zapach to może byćzapach płytnu bo jakiś chemiczny zaopach jest. Jak sprawdzić czy to napewno nagrzewnica?
Było na temat nagrzewnicy na forum. Nie działa opcja szukaj
quote]
Obawiam się że masz rację. Nie wiem czy jeżeli układ jest szczelny to ubywa płyn i trzeba dolewać. Bo ja tak na 1000 tys. musze dolać z 100ml a żadnych wycieków nie widzę. Poza tym jak włączę ogrzewanie to mam zaparowane szyby. Boję się lać jakieś uszczelaniacze do płynu bo to różnie gadają o ich wpływie na chłodnicę. Ten zapach to może byćzapach płytnu bo jakiś chemiczny zaopach jest. Jak sprawdzić czy to napewno nagrzewnica?
Było na temat nagrzewnicy na forum. Nie działa opcja szukaj
kodek
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Mk3 nieprzyjemny zapach po włączeniu ogrzewania
A ja zapytam z innej beczki ...kodek pisze:Jak w temacie. Strasznie śmierdzi po włączeniu ogrzewania. Co z tym zrobić? Nie jest to dziwny chemiczny zapach. Jak go zneutralizować.
Masz klime ??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V