kontorlka temperatury silnika ???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bastus

kontorlka temperatury silnika ???

Post autor: bastus » ndz lut 06, 2005 18:46

mam problemika...ma golfa 2 od niedawna ale czasem to autko mnie zastanawia...jak kupilem sprawdzalem podstawowe problemy i bylo w miare oki...odkad mam go u siebie znalazlem przecieki w kabinie i w bagazniku...ale to sie zrobi...Moj problem polega na tym ze czasem nie dziala mi wskaznik temperatury silnika...tzn wskazowka wogole sie nie wychyla!!!Czym to moze byc spowodowane???Czy to jest czegos uszkodzenie???Gdzie szukac??? Z reguly jest oki czasem ma tylko takie manewry...czy to moze bys spowodowane tym ze odpalam auto zanim kontrolka przy czujniku temperatury przestanie migac??? Z gory bardzo dziekuje za pomoc... I jeszcze pytanko z innej beczki...ile moze kosztowac sprawdzenie zbierznosc i ewentualna regulacja???

Awatar użytkownika
collo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: collo » ndz lut 06, 2005 23:12

sprawdz uszczelke przedniej szyby jak masz wode w srodku najczesciej to ona jest winna. sprawdz niebieski czujnik temp szukaj go gdzies kolo termostatu pewnie on cos szwankuje.

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamo122 » pn lut 07, 2005 10:21

miałem tez tak z temperaturą i faktycznie wystarczyło czujnik zmienic, a co do zbierzności to robiłem to ok 3 lat temu ale pamiętam, ze były spore różnice w cenie na różnych warsztatch, także moze warto najpierw sie podzwonic i sie popytac, u mnie wahcały sie wtedy mniej więcej od 80 do 150 zł

Awatar użytkownika
yaroz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: yaroz » pn lut 07, 2005 12:42

Ja tez mam przecieki.Przy przednie szybie na dole uszczelki zauwazylem 3 strumyszki.A z tylu w bakgazniku to odkrylem niedawna przeciek.I znalazlem przyczyne.U mnie cieknie w okolicach lewej tylniej lampy(od strony kierowcy) na laczeniu blach.Jak sie zrobi cieplo to bedzie trzeba cos porobic silikonem albo akrylem.

bastus

Post autor: bastus » wt lut 08, 2005 19:47

jesli chodzi o te przecieki to chyba poczekaja az bedzie cieplej...ja nie mam warunkow zeby teraz szukac przyczyn a na dworze jest teraz tak "cieplo" ze woda na razie nie kapie!!! w bagazniku widze ze moze byc troche mokro z tego powodu ze nadkola sa oszronione ale pewnie nie tylko z tego, natomiast w kabinie kapie mi po stronie pasazera...z tego co tu znalazlem to widze ze to gdzies kolo "wentylatora" wiec pewnie jakas uszczelka... co do tego czujnika to nie wiem...a ile taki czujnik moze kosztowac???

Awatar użytkownika
Czechu
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Czechu » wt lut 08, 2005 21:05

ustawienie zbieżności kosztuje okolo 50 zł - tyle płaciłem jakieś 3 miesiące temu
też mam problem z wsakźnikiem temp. - czasem wychylasię nieznacznie, a czsem wogóle się nie rusza, a na dodatek ciągle mruga kontrolka od płynu (poziom jest właściwy)

sprzedam (mkII)
lampy tył seria i kierunki w szeroki zderzak

móje Mk II http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=62148

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”