[MKII - G60] Dwa pytania do posiadaczy G60

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek

[MKII - G60] Dwa pytania do posiadaczy G60

Post autor: lutek » ndz paź 15, 2006 20:30

Pierwsze pytania - czy obecność tego grafitowego smaru na obrzeżu wyjścia z kompresora i w rurce do IC jest normalna? Nie ma tam oleju ani opiłków metalu tylko ten smar.
Drugie pytanie - jako że długo długo szukałem wtyczek pod VAG-a i nie mogłem ich namierzyć...Wczoraj musiałem dojść do pompy hamulcowej więc zdjąłem IC i zbiorniczek wyrównawczy a tu niespodzianka...pod wyrównawczym znalazłem dwie wtyczki z czego jedna jest podwójna i wydaje mi się że to właśnie złącze diagnostyczne. Są dokładnie pod zbiorniczkiem na kilichu po prawej stronie pompy hamulcowej. Jeśli trzeba mam fotki jeśli to coś pomoże. To może być wyjście pod VAG?

Awatar użytkownika
BuzaY
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: [MKII - G60] Dwa pytania do posiadaczy G60

Post autor: BuzaY » ndz paź 15, 2006 20:32

lutek pisze:Pierwsze pytania - czy obecność tego grafitowego smaru na obrzeżu wyjścia z kompresora i w rurce do IC jest normalna? Nie ma tam oleju ani opiłków metalu tylko ten smar.
Drugie pytanie - jako że długo długo szukałem wtyczek pod VAG-a i nie mogłem ich namierzyć...Wczoraj musiałem dojść do pompy hamulcowej więc zdjąłem IC i zbiorniczek wyrównawczy a tu niespodzianka...pod wyrównawczym znalazłem dwie wtyczki z czego jedna jest podwójna i wydaje mi się że to właśnie złącze diagnostyczne. Są dokładnie pod zbiorniczkiem na kilichu po prawej stronie pompy hamulcowej. Jeśli trzeba mam fotki jeśli to coś pomoże. To może być wyjście pod VAG?
to tzw. film olejowy.. abolutnie normalne ze taki sie znajduje w przewodach...

a z tego co wiemto G60 jest niediagnozowalny... wiec VAG nie da rady podlaczyc... no chyba ze sie myle...

GG 1350638
tel. 501-706-735

lutek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lutek » ndz paź 15, 2006 20:41

Widzisz jedni mówią że jest niediagnozowalny inni że jest. U znajomego mechanika w książce jest napiasne ze digifant jest diagnozowalny - i bądz tu mądry:D
Film olejowy a smar to chyba jest delikatna różnica - chyba że o czymś nie wiem.

Awatar użytkownika
olozwirski
2 SLOW 2 PLAY
2 SLOW 2 PLAY

Post autor: olozwirski » ndz paź 15, 2006 22:17

Ten grafit to smar uszczelniajacy listwy, rzecz normalna

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”