[MK2 RP] Wycieraczka i oświetlenie tylnej tablicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- EverFrost
- Mały gagatek

- Kontakt:
[MK2 RP] Wycieraczka i oświetlenie tylnej tablicy
Czy mają coś wspólnego (bezpiecznik, przewód itp.) Jedno i drugie przestało działać dokłdnie w tym samym momencie; i ewentualnie druga prośba czy ktoś ma opisane bezpieczniki tzn. który za co odpowiada. Wiem że jest na wew. stronie przykrywki, ale moja znajomosąc języków nie pozwala na rozszyfrowanie wszystkich znaczeń. Z góry dzięki.
Przewody zasilające oświetlenie tablicy rejestracyjnej i sterujące wycieraczką przechodzą w gumowej rurce po lewej stronie przy zawiasie klapy bagażnika.
Pewnie czas zrobił swoje i przewody się połamały. Zdejmij rurkę i zobacz czy coś się nie urwało, u mnie izolacja przewodów była cała a plecionka miedzi była zerwana.
Co do bezpieczników to chyba w ’89 była zmiana skrzynki i są dwie wersje rozkładu bezpieczników i przekaźników. Daj rocznik Golfa jak znajdę książkę to prześle ci skan.
Pewnie czas zrobił swoje i przewody się połamały. Zdejmij rurkę i zobacz czy coś się nie urwało, u mnie izolacja przewodów była cała a plecionka miedzi była zerwana.
Co do bezpieczników to chyba w ’89 była zmiana skrzynki i są dwie wersje rozkładu bezpieczników i przekaźników. Daj rocznik Golfa jak znajdę książkę to prześle ci skan.
VW Golf IV 1.9 TDI AHF Highline
VW Golf MK1 Carbio
VW Golf MK1 Carbio
- Dioda83
- Gadatliwa bestia

- Kontakt: