[MK3] Wlaczony zaplon - czy cos sie stanie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[MK3] Wlaczony zaplon - czy cos sie stanie?
witam mam głópie pytanie czy jak mam dlogo właczony zapłon w samochodzie to moze sie coś stać dzieki za odp... oczywiscie poleca punkciki
Ostatnio zmieniony wt paź 10, 2006 19:52 przez grzechu2410nn, łącznie zmieniany 1 raz.
z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic
- Paweł Marek
- V.I.P.
Możesz wyładować akumulator. Ale nizbyt szybko. Może tak jak na światłach postojowych lub wolniej. Co innegow starych gaźnikowcach, gdzie włączenie zapłonu uruchamia od razu opdgrzewanie kolektora. Tam pół godziny i po zawodach.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Nie wiem czy Golfie to się może zdarzyć ale u znajomego w Astrze po dość długo włączonyma zapłonie (ok. 1,5 h) padł moduł zapłonu-cewka.grzechu2410nn pisze:mam głópie pytanie czy jak mam dlogo właczony zapłon w samochodzie to moze sie coś stać
The quieter you become, the more you are able to hear...
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Włączony zapłon.
Witam.
Pytasz czy w samochodzie? To zależy w jakim.Fiat 125p zwykły tradycyjny zapłon,przerywacz cewka,cewka może się tak nagrzać że pęknie.Natomiast samochody z
wtryskiem rożnią się tym że po włączeniu zaplonu a nie uruchomieniu silnika jest odcinany
prąd do cewki i zapłon może być włączony niczym to nie grozi.
Pozdrawiam.Andrzej.
Pytasz czy w samochodzie? To zależy w jakim.Fiat 125p zwykły tradycyjny zapłon,przerywacz cewka,cewka może się tak nagrzać że pęknie.Natomiast samochody z
wtryskiem rożnią się tym że po włączeniu zaplonu a nie uruchomieniu silnika jest odcinany
prąd do cewki i zapłon może być włączony niczym to nie grozi.
Pozdrawiam.Andrzej.