Pozdrovka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Krzylu pisze:i to i to ma 155vmax
tylko ze przy tej predkosci diesel ci spali 7l a benzyna 10l
wolalbym diesla mułowaty ale niezniszczalny jak wszystko gra i jest dobrze serwisowane 400tys km bezproblemu przeleci nawet wiecej jak sie umiejetnie jezdzi
ten diesel moze niewgniata w siedzenie ale da sie jechac chyba ze lubisz ciskac gaz do dechy to odpada
0-100 18s Diesel
0-100 16.8 1.3mk2
nie no jak pojedziesz ciągle 155 to na pewno spali ponad 10 a diesel 7. Wiem bo mam 1.3.... i da się z niego to wycisnąć...baklazan pisze: eeee bez przesady!! golfi 1,3 zeby spalil 10 litrow to trzeba sie serio spotarac !! mi bierze w ruchu miejskim 7 przy dosc dynamicznej jezdzie...a v max z ksiazki jest zawsze troche zanizona niz to co mozna wyciagnac
lookmal pisze:W kapeluszu nie jeżdżę ale mam dwójkę dzieci i wyścigów nie muszę już odstawiać![]()
Czytałem za to że ten silniczek ma świetną jak na diesla elastycznośc i z niskich obrotów zbiera się podobnie jak benzyna 1.8 75KM (Auto International nr 4/93, test golfa 1.9D).Z diesla znam tylko klasyka 1.6D w II i 1.4D w polo 2F. Jak się to vento ma do nich?
baklazan pisze:eeee bez przesady!! golfi 1,3 zeby spalil 10 litrow to trzeba sie serio spotarac !! mi bierze w ruchu miejskim 7 przy dosc dynamicznej jezdzie...a v max z ksiazki jest zawsze troche zanizona niz to co mozna wyciagnac
Vectre 1.7Diesel to rowerem wyprzedzam na najwiekszej przezutce kolego tego auta sie nieda porownac do golfa 1.3 nawet polo 900 zjada taka vectre to wogole nie jedziebaklazan pisze:nie bede sie klocil ale ta 'dyszka' raczej wydaje mi sie byc malo realna mi tyle nie wydaje sie zeby bral ale zatankuje go pod korek i pomierze ile pali tak dokladnie a jesli chodzio o 'malutki i slabiutki motor' to sie nie zgodze testowane moja 1,3 bierze w wyscigu rownilemy vectre 1,7 w dizlu rocznik 91 i jett 90 1,6 z turbina ....ale wszsytko zalezy od stanu silnika moj ma malutko przejechane i nowy wydech...
Krzylu pisze:Vectre 1.7Diesel to rowerem wyprzedzam na najwiekszej przezutce kolego tego auta sie nieda porownac do golfa 1.3 nawet polo 900 zjada taka vectre to wogole nie jedziebaklazan pisze:nie bede sie klocil ale ta 'dyszka' raczej wydaje mi sie byc malo realna mi tyle nie wydaje sie zeby bral ale zatankuje go pod korek i pomierze ile pali tak dokladnie a jesli chodzio o 'malutki i slabiutki motor' to sie nie zgodze testowane moja 1,3 bierze w wyscigu rownilemy vectre 1,7 w dizlu rocznik 91 i jett 90 1,6 z turbina ....ale wszsytko zalezy od stanu silnika moj ma malutko przejechane i nowy wydech...![]()
Golfa 1.3 kolega zjada 1.8dieslem Toyota z86r jak swieze bulki a ma 350tys km naganiane a ten 1.3 jest na wielopunkcie niema absolutnie zadnych szans na zadnym bieguco do 1.6td to tym bardziej niewieze ze dostaje od tego silnika chyba ze to 60km Turbo Diesel to tak ale 70km to chyba koles nieumie biegow zmieniac
![]()
1.3 10l wezmie spokojnie przy vmax przez 100km/h zalej i pedz na trase i cisnij do konca i przekonaj sie ile wciagnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 95 gości