[Mk3] Oświetlenie pokręteł nawiewu - jaka żarówka?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3] Oświetlenie pokręteł nawiewu - jaka żarówka?
Witam, przepaliła mi się żarówka od oświetlenia pokręteł nawiewu. W sklepie facet zajrzał w ETKA i zapronował kupno... żarówki razem z oprawą, za 25 PLN. Coś chyba mu się pomerdało, patrzyłem w poradę i widzę że można samą żarówkę wymienić. Tylko - jaką kupić? Pamiętam że w Mk2 były takie dziwne żarówki, podłużne z dwoma drucikami na dole. Czy takie same są w Mk3?
pzdr > nijou
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- pszczyna
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Dioda ma kąt świecenia ok.10-20 stopni ,żarówka zaś ok. 180-200 stopni w zależności od budowy, dodając do tego tworzywo które jest wykorzystywane do rozproszenia światła -lepsza żarówka.
Aby zastosować diody -musiałbyś ich użyć ok.15-20 tak ja to zrobiłem lecz obecnie pokusił bym się na zimną katodę- efekt płynności światła/ mniej czasochłonne wykonanie
Aby zastosować diody -musiałbyś ich użyć ok.15-20 tak ja to zrobiłem lecz obecnie pokusił bym się na zimną katodę- efekt płynności światła/ mniej czasochłonne wykonanie
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Na mojej przepalonej jest:nijou pisze:Ma ta żaróweczka jakiś symbol, nazwę?
"12/1.2 n 5 v 08"
Ja kupiłem w elektroniku. Razem, za nią + za 2 malutkie żarówki z drucikami (wielkości diody 3mm do podświetlenia włącznika klimy i obiegu wewn) zapłacięłm 2 zł
Z całym panelem środkowym (zmienialem żarówki w przełącznikach za 1 zamachem)nijou pisze:potem jeździć po sklepach z kablami na wierzchu...
hmmm Mam zapasowe zegary do starego Audi i tam jest pełno takich żaróweczek z ooprawkami. Daj Namiar do goscia sprzedam mu wszystkie... Tylko 2 dychy!!!! Interes złoto, będzie miał 5 zeta na sztucenijou pisze:arówki razem z oprawą, za 25 PLN.
nijou, całe szczęście że nie dałeś się zrobić w .....