Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
MarkoO
- Nowicjusz

Witam
Wie ktos moze jaka jest przyczyna tego ze centralka raz dziala a raz nie? :/
pozdroVwka

-
falla_x
- Forum Master

-
Kontakt:
witam u mnie tez tak bylo powodem byl przerwany przewod zasilajcy czerwony laczacy kabine i prawe dzwi sprawdz moze mam lakko naderwane przewody , u mnie bylo tak ze jak raz zamknalem otworzylem bylo ok bo poprostu zeszly sie razem rozerwane kable a raz nei lapal , inny powod padniete baterie w pilocie, ewentualnei sprawdz antenke od centraliki moze dotyka gdzies do masy albo nie jest w pelni wyprostowana, zapytam jeszcze czy centralke dokupowales czy byla juz w aucie ?? jesli dokupowales np. na allegro to moze byc tak ze jak stawiasz w okolicach jakiegos samochodu ktory uzywa podobengo sygnalu co towja centralka wystepuja zaklucenia i w tedy moze twoja centralka sie blokowac , u meni tez jest tak czasami ze jak zatrzymam kolo jakiegos samochodu to wogule nie moge go zamknac a postawie gdzie indziej i jest ok roznie to bywa
-
MarkoO
- Nowicjusz

falla_x pisze:witam u mnie tez tak bylo powodem byl przerwany przewod zasilajcy czerwony laczacy kabine i prawe dzwi sprawdz moze mam lakko naderwane przewody , u mnie bylo tak ze jak raz zamknalem otworzylem bylo ok bo poprostu zeszly sie razem rozerwane kable a raz nei lapal , inny powod padniete baterie w pilocie, ewentualnei sprawdz antenke od centraliki moze dotyka gdzies do masy albo nie jest w pelni wyprostowana, zapytam jeszcze czy centralke dokupowales czy byla juz w aucie ?? jesli dokupowales np. na allegro to moze byc tak ze jak stawiasz w okolicach jakiegos samochodu ktory uzywa podobengo sygnalu co towja centralka wystepuja zaklucenia i w tedy moze twoja centralka sie blokowac , u meni tez jest tak czasami ze jak zatrzymam kolo jakiegos samochodu to wogule nie moge go zamknac a postawie gdzie indziej i jest ok roznie to bywa
Mozliwe ze jakis kabelek, bo czasami jak trzasne drzwiami morniej to zadziala, albo jak jest deszcz i wilgotno, nie wiem czym to jest spowodowane:/
P.S. mam centralny na kluczyk bez pilota

-
falla_x
- Forum Master

-
Kontakt:
MarkoO pisze:P.S. mam centralny na kluczyk bez pilota
a to inna sprawa a nie syczy ci gdzies powietrze moze masz naderwany przewod podcisnieniowy ten wezyk ktorym idize powietrze ?? i czasami jak otwierasz dzwi i zamykasz nie rowno sie spasuje i poprostu jest nie szczelny powietrze ucieka i sie nie zamyka czy nie otwiera sprawdz, i spradz okablowanie miedzy dzwiami i samochodem pod tymi oslonkami gumowymi , albo jest gorsza wersja to ja mialem po kupinie mk3 czyli jakies 2 miesiace temu istudiowalem polowe forum zeby znalesc rozwiazanie i nikt mi niepomogl :/ bo nikt nie wiedzial mozliwe ze przy pompce "jesli oczywiscie masz pneumatyczny" zaczyna sie wycierac taka tulejka w srodku mozze nie tlejka a pierscien " i to powoduje ze raz lapie a raz nie u mnie dalo sie zamknac ale juz nei dalo sie otworzyc otwieral sie tylko mechanicznie ale oczywiscie w takiej stytylacji pozostaje tylko
www.allegro.pl 
pompka sprawna w okolicach 130zl - ale ja uwazam ze twoj problem to na 100% przewody podcisnieniowe lub kable elektryczne powinienes to wyczuc sam

albo opisz jak sie zachwuje cnetralka to by ulatwilo sprawe
-
MarkoO
- Nowicjusz

falla_x pisze:MarkoO pisze:P.S. mam centralny na kluczyk bez pilota
a to inna sprawa a nie syczy ci gdzies powietrze moze masz naderwany przewod podcisnieniowy ten wezyk ktorym idize powietrze ?? i czasami jak otwierasz dzwi i zamykasz nie rowno sie spasuje i poprostu jest nie szczelny powietrze ucieka i sie nie zamyka czy nie otwiera sprawdz, i spradz okablowanie miedzy dzwiami i samochodem pod tymi oslonkami gumowymi , albo jest gorsza wersja to ja mialem po kupinie mk3 czyli jakies 2 miesiace temu istudiowalem polowe forum zeby znalesc rozwiazanie i nikt mi niepomogl :/ bo nikt nie wiedzial mozliwe ze przy pompce "jesli oczywiscie masz pneumatyczny" zaczyna sie wycierac taka tulejka w srodku mozze nie tlejka a pierscien " i to powoduje ze raz lapie a raz nie u mnie dalo sie zamknac ale juz nei dalo sie otworzyc otwieral sie tylko mechanicznie ale oczywiscie w takiej stytylacji pozostaje tylko
www.allegro.pl 
pompka sprawna w okolicach 130zl - ale ja uwazam ze twoj problem to na 100% przewody podcisnieniowe lub kable elektryczne powinienes to wyczuc sam

albo opisz jak sie zachwuje cnetralka to by ulatwilo sprawe
Myślę, że pompka jest dobra. Kiedy przekręcam kluczyk nic nie syczy, tak jakby wlasnie nie dostawał zasialania:/ W takim razie trzeba bedzie sprawdzic poszczególne kable:/ Albo tak jak mówisz, coś z mechanizmu bompki.
pozdro
-
falla_x
- Forum Master

-
Kontakt:
[quote="MarkoO"]Myślę, że pompka jest dobra. Kiedy przekręcam kluczyk nic nie syczy, tak jakby wlasnie nie dostawał zasialania:/ W takim razie trzeba bedzie sprawdzic poszczególne kable:/ Albo tak jak mówisz, coś z mechanizmu bompki.
a powiec jak przekrecasz kluczy kto co cisza jest ?? nie slychac pompki ?? czy popke slychac a dzwi si enei otwieraja ??
-
MarkoO
- Nowicjusz

falla_x pisze:MarkoO pisze:Myślę, że pompka jest dobra. Kiedy przekręcam kluczyk nic nie syczy, tak jakby wlasnie nie dostawał zasialania:/ W takim razie trzeba bedzie sprawdzic poszczególne kable:/ Albo tak jak mówisz, coś z mechanizmu bompki.
a powiec jak przekrecasz kluczy kto co cisza jest ?? nie slychac pompki ?? czy popke slychac a dzwi si enei otwieraja ??
Nic nie slychac, cisza, zero reakcji :/
-
Xena
- Nowicjusz

MarkoO pisze:Nic nie slychac, cisza, zero reakcji :/
Wg mnie powinno być słychać jak pompka pracuje przy przekręcaniu kluczyka :/
Jeśli nie słychać to może być zepsuta. Proponuje w pierwszej kolejności sprawdzić (przeczyścic) styki przy kostce zasilającej (czy jak to się tam fachowo nazywa) zanim przetrzepiesz wszytkie kable w aucie

U mnie właśnie zaśniedziałe styki były przyczyną tego, że zamek nie działał

Młody będziesz tylko raz, wiec nie marnuj sił, nie bądź głupcem to Twój czas wykorzystaj go!!!
-
GziQ
- Ma gadane

-
Kontakt:
u mnie sprawa wygladala tak,ze przewody od powietrza popekaly i sobie uciekalo ;p
odlacz od pompki te rurki i sprawdz"ustnie" to tzn. dmuchnij w rurki jak bedziesz slyszal gdzies delikatny swist tzn. ze przewod gdzies jest nieszczelny
-
falla_x
- Forum Master

-
Kontakt:
MarkoO pisze:Nic nie slychac, cisza, zero reakcji :/
powiem ci tak jesli nicn ie slychac to nie przewody podcisnieniowe sprawdz przewody elektryczne w dzwiach jesli to nei to pompka do wymiany na 100%

-
RobertP
- VWGolf.pl Killer

MarkoO pisze:Myślę, że pompka jest dobra. Kiedy przekręcam kluczyk nic nie syczy, tak jakby wlasnie nie dostawał zasialania:/ W takim razie trzeba bedzie sprawdzic poszczególne kable:
u mnie był problem po stronie zasilania elektrycznego,
brak masy i to wszystko ...
poprawiałem i gra gitara ...

-
MarkoO
- Nowicjusz

Oki, dzieki wszystkim za odpowiedz
Sprawdzę kable i napiszę czy działa.
pozdro 2000:D

-
Martino81
- Mały gagatek

-
Kontakt:
U mnie jest niby wsztstko ok ale po rozebraniu 2 zamków (zacianły się), posmarowaniu i zmontowaniu centrala po zamknięciu i po upływie ok 10s nie rygluje zamków. Elektryka jest raczej ok. W między czasie łatałem przewody od ele. szyb w tylnich dzwiach na słupkach. Acha dodam jeszcze, że po zamknięciu dzwi i ponownym przekręceniu kluczyka centrala rygluje zamki. Pozdro all
-
falla_x
- Forum Master

-
Kontakt:
MarkoO, witam no i jak udalo ci sie sprawdzic ten central zamek