mk2 Podczas jazdy wzrastają obr.silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 Podczas jazdy wzrastają obr.silnika
Mam 1.3 na pełnym wtrysku skrzynia 4-ka rok 88. Po długiej jeżdzie np. 300km po zatrzymaniu na biegu jałowym wzrastają obroty silnika chyba nawet więcej niż na ssaniu. Nie wiem do ilu rosną bo nie mam obrotościomieża.Znajomek mówi że silnik mocno się rozgrzewa a że silnik złożony jest zparu części i każda pracuje[rozciąga się i kurczy]osobno to dostaje lewe powietrze i dlatego obroty rosną.Niedawno miałem wymieniane wszystkie uszczelki w silniku i planowaną głowicę,a ponadto silnik [cylindry] są w bardzo ładnym stanie.przebieg 140 000. Mechanik mówi że może tyle mieć sądząc po stanie cylindrów.Przypadłości tej nie zauważyłem podczas jazdy w mieście.
- dyferencjo
- Nowicjusz
Z tego co wiem, to ani jeden nie miał gniazda diagnostycznegoRobert Modrzelewski pisze:Dodatkowo mój egzemplarz nie ma wejścia na komputer,byl prześwietlony w zdłuż i w szeż przez elektryka i ne znalazł . Jak dzwoniłem do serwisu to powiedzieli że niekture egzemplarze w tym modelu nie miały wejścia.
Trochę to irytujące mieć komputer i nie móc go zdiagnozować bo niemiec nie pomyślał,a podobno mają łep jak sklep. Elektryk mówił że w serwiśie BOSCHA mają jakieś moduły kture podłączają i w ten sposub na piechotę diagnozują. Tylko że ten serwis jest w innym mieście,Muszę się bujać 40 kilosów i jeszcze pewnie nieżle wybulę.