vr6 i przekaznik 53

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jacco
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

vr6 i przekaznik 53

Post autor: jacco » wt wrz 26, 2006 12:53

witam w moim goflerku 3 w szafie bezpieczników mam 3 przekazniki nr.53.do czego one sa bo od jakiegos czasu cyka mi jeden i niewiem oco mu chodzi :otepienie: wszystko działa a ten cyka po wyjeci tez wszystko działa ....chyba ma ktoś moze pojęcie :crazy:

www.monsterz-tt.de
Obrazek
LIFES TOO SHORT TO DRIVE A SHITTY CARS!!

greg10581
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: greg10581 » wt wrz 26, 2006 20:42

hm, dziwne, w moim vr6 nie mam takiego przekaznika :) kiedys elektryk powiedzial mi, ze generalnie to sciema producenta z tymi numerami. no i w sumie jak mi padl przerkaznik od wycieraczek to wzialem od klaksonu i git :) teraz wstawilem do klaksonowego jakis przekaznik z allegro za 10 zl i dziala super bez problemow. wazne zeby przekaznik mial taki sam rozstaw wtyczek i takie same Vaty jak oryginal i powinno byc git.

no chyba, ze to nie przekaznik tylko jakis programator?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt wrz 26, 2006 21:03

jacco jak kolega wyżej napisał nie przejmuj się numerami na przekaźnikach, bo wiele jest podobnych i mogą być stosowane zamiennie, tylko opisz dokładnie w ktorych miejscach sa te przekaźniki. Typowo 53 jest od przeciwmgielnych, ale to zwykły przekaźnik i może sterować wieloma innymi obwodami. A może sam sobie porównaj tu.:
http://www.doppel-wobber.de/relais_g3.html

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
jacco
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: jacco » śr wrz 27, 2006 17:40

no sam nie wiem #-o wyjełem 3 sztuki a przeciwmgielne dalej świeca. :? jeden jest na pozycji nr.11 a dwa na samej górze szafy i tylko jeden z nich cyka przy włączonym zapłonie.ale dzieki za podpowiedzi moze jeszcze czegoś sie dowiem :food:

[ Dodano: 27 Wrz 2006 17:45 ]
11 Signalhorn
15 ABS-Hydraulikpumpe
21 Fensterheber
to są pozycje przekażników a ta 15 cos głupieje ale abs działa

www.monsterz-tt.de
Obrazek
LIFES TOO SHORT TO DRIVE A SHITTY CARS!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”