mk3 Sonda lambda 4 zamiast 1 przewodowej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

mk3 Sonda lambda 4 zamiast 1 przewodowej

Post autor: maro » wt wrz 19, 2006 16:52

Witam. Wlasnie dokonalem swapa z 1.4 na 1.8 abs i podlaczylem do niego lpg, gazownicy powiedzieli ze sonda nie chodzi wiec wykrecilem ta z 1.8 byla 1 przewodowa i wkrecilem z 1.4 4 przewodowa, przy czym kabelki z ogrzewania odcialem, kabel sygnalowy podpiolem do wtyczki (czarny) a kabelek szary podpiolem do masy, po regulacji lpg brakuje mocy i to duzo, krecili na rozne sposoby i nic caly czas to samo, natomiast wymyslili ze ta sonda sie nie nadaje bo nie ogrzewa sie na wyzszych obrotach przez to ze te kabelki z podgrzewania sa nie podlaczone, mnie sie wydaje ze ona tylko jak jest zimna sie podgrzewa zeby tylko zaczela szybciej czytac, a nie ze jeszcze na wysokich obrotach brakuje jej temp. Wypowiedzcie sie Panowie bo nie chce wydac 200 zl w bloto. Dzieki

Dodam jeszcze ze na pb tak jak by nie ciagnal za mocno ale tego na 100 % nie jestem pewnien bo dopiero silnik zalozylem i mam tylko porownanie z 1.4 60 KM :helm: , parownik podobno moze zostac, nawet mikser zostawili co ciekawe

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » wt wrz 19, 2006 17:42

To jacyś kowale a nie gazownicy. Sonde trzeba podpiąć pod tester i wszystko będzie wiadomo. Masz II generacje więc można też laptopa podpiąć pod kompa gazowego i przejchać się z nim sprawdzając jakie odczyty daje lambda.
Co do miksera z 1.4 w 1.8 to po prostu :panna:

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: maro » wt wrz 19, 2006 17:58

Mowia ze jak jest podpiety do kompa i trzymaja go na ok 3000 obr to daje za bogata dawke, wlasnie przez to ze nie wlacza sie ogrzewanie sondy i ma zle odczyty, kurde czy to jest mozliwe ?

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » wt wrz 19, 2006 19:31

sondy są inne podaja inne wartości w 1.8 i 1.4 inczej byłyby wszystkie takie same tą w 1.4 miałes z ogrzewaniem dlatego że była dalej od kolektora wylotowego aż za dwururka natomiast 1.8 abs :) ma sonde zaraz przy flanszy przy samym kolektorze sonde najlepiej sprawdzic testerem albo kompem a z tym ogrzewaniem to jaks bzdura że przy 3000 powinno sie włanczać ogrzewanie działa na zimnym silniku pare minut aby szybciej sonde rozgrzać sprawdz dokładnie czy ta z 1.8 jest padnieta na 100%

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”