Dodam że mój golfina jest 3D.
Czy macie tak samo jak ja i czy macie na to jakiś patent ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mam dokładnie tak samo, ale u mnie nie podnosi się owiewka - myślałem, że to z tego powoduPawel-b28 pisze:Zauważyłem że przy całkowicie otwartym szyberdachu i zamknietych oknach przy pewnych prędkościach wytwarza sie dziwne ciśnienie w aucie aż uszy bolą.
Dodam że mój golfina jest 3D.
Czy macie tak samo jak ja i czy macie na to jakiś patent ?
U mnie owiewka po otwarciu idzie do góry, może opór powietrza ją kładzie ?adas01 pisze:mam dokładnie tak samo, ale u mnie nie podnosi się owiewka - myślałem, że to z tego powodu
pozostaje uchylać okienka na 0,5cm i po problemie

otwieram ile da fabrykaSToRM pisze:A otwierasz szyber do samego koniuszka?
Faktycznie działa sprawdziłem i przestaje dudnić.SToRM ... jak odsuniesz szyberdach do konca, to go cofnij o 3-4 cm...
nie, po prostu plastki odpowiedzialne za wprowadzanie ramion owiewki w ślizgi zostały zmasakrowane i owiewka została ręcznie zablokowana przeze mniePawel-b28 pisze:U mnie owiewka po otwarciu idzie do góry, może opór powietrza ją kładzie ?
Nie wiem czy chodzi ci o szum powietrza czy o dudnienie bo u mnie przy całkowicie otwartym szyberdachu tak przy 60 - 70 km/h wytwarza sie jakieś dziwne ciśnienie we wnętrzu które jest po prostu nie do zniesienia ale zauważyłem że jeżeli cofne szyberadas01 pisze:te dudnienie jest chyba nie do przeskoczenia - fizyki nie oszukamy,albo mamy przewiew od góry i ruchy powietrza - nie zawsze tylko te oczekiwane, albo zamykamy i mamy ciszę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 63 gości