mk2 -klocki hamulcowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 -klocki hamulcowe
witam. mam problem bo wstawilem nowe klocki na przod ,strasznie mocno szumia i bardzo sie grzeja, praktycznie nie da sie jezdzic. czy wie ktos moze co na to poradzic?
mamo, a co to jest tuning??
- yank
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
początki czasami tak wyglądają prawdopodobnie muszą sie dopasować do tarcz, pewnie nie zmieniałeś pozatym też są klocki które kosztują 32zł więc i tu może być problem chyba ze założyłeś jakieś"ekstra". Nie przejmój sie za niedługo bedzie w porzo. mechanik powinien ci o tym wspomnieć że będą problemy na początku....
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam.
Tak jak pisał kolega wcześniej.Nowe klocki muszą się dotrzeć.Auto po zmianie klocków może mieć nawet o około 50% mniejszą siłe/skuteczność hamowania.
Mechanik mi o tym wspomniał i sprawdziło się to na stacji diagnostycznej która była obok warsztatu.Po przejechaniu około 100 km wszystko zaczęło działać prawidłowo.
Ważne by w tym okresie nie hamować bardzo ostro bo klocki mogą się źle ułożyć.
Możesz podjechać również wieczorem pod jakiś market lub plac i rozpędzać się do 30/h i hamować do zera.
Powinno pójść szybciej niż 100km.
Powodzenia
Tak jak pisał kolega wcześniej.Nowe klocki muszą się dotrzeć.Auto po zmianie klocków może mieć nawet o około 50% mniejszą siłe/skuteczność hamowania.
Mechanik mi o tym wspomniał i sprawdziło się to na stacji diagnostycznej która była obok warsztatu.Po przejechaniu około 100 km wszystko zaczęło działać prawidłowo.
Ważne by w tym okresie nie hamować bardzo ostro bo klocki mogą się źle ułożyć.
Możesz podjechać również wieczorem pod jakiś market lub plac i rozpędzać się do 30/h i hamować do zera.
Powinno pójść szybciej niż 100km.
Powodzenia
- MateuszCHUDY
- Mały gagatek
- Kontakt: