Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
rogra
- Użytkownik
-
Kontakt:
witam,posiadam golfa MK 2 silnik 1.8 wersja GT,orginalnie mam komputer MFA,i chciałbym się dowiedzieć czy mógłbym założyć do niego Licznik od MK3 z MFA????????jeśli jest taka możliwośc to na pewno impulsator musze kupić do skrzyni biegów ale jak z kablami ??dużo roboty jest???????????
Ostatnio zmieniony śr mar 18, 2009 22:36 przez
rogra, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marcin_Cinek
autor: Marcin_Cinek » pn sty 31, 2005 00:25
Mozna załorzyc jak najbardziej:) ja montuje od golfa IV i jets spoko tylko nie działa mi dobrze ładowanie akumulatora:((( nie wiem jak podłaczyć żeby mi alternator ładował bo samo lampka nie wystarczy a te opisy w necie nic nie mowia o tym:(((.W moim przypadku przerpabiac trzeba też pompe paliwa bo wsakzuje na odwrót:))))) i dołożyc ten impulsator i zmodernizować konsole.A jeśli chodzi o golf III to jak masz MK2 po 89 roku to masz te wtyczke jak golf III i nic nie musisz przerabiać wtyczki bo powinno pasować, tylko montujesz fizycznie i tyle:)))).Tak apropo może wiesz gdzie sie montuje ten impulsator w skrzyni bo kupiłem go nie wiem gdzie go zaóżyć:(((.P.S jeśli miałeś mfa w mk2 to powinno chodzic też w mkIII
Pozdrawiam
-
kroko
- Nowicjusz
-
Kontakt:
impulstaor wkrecasz tam gdzie jest wkrecona linka z slimakiem
tylko zamiast linki masz kabelka. pozdro
grzeczne dziewczynki ida do nieba a niegrzeczne tam gdzie chca;)
-
rogra
- Użytkownik
-
Kontakt:
ja mam golfa z 87roku i orginalnie mam MFA ale mam jeszcze licznik na dwie wtyczki,czy kable są takich samych kolorów jak w golfie III??????Mam jeszcze jedno pytanko czy orginalnie w instalacji elektrycznej są wyprowadzone wtyczki do impulsatora???bo u mnie nie daleko skrzyni biegów są jakieś trzy wtyczki
-
1 6 D
- _
-
Kontakt:
Jak masz i tak noowszą elektrykę to musisz zmienić kolejność przewodów.
-
igor002
- Marysiakra
-
Kontakt:
a jak sie takie zegary z 3 mieszcza w desce od 2??
i ile taki impulsator kosztuje i gdzie go kupie? są impulsatory o róznym przełożeniu? nie bedzie mi przekłamywał?
Mk3 GTI 16V ABF
-
rogra
- Użytkownik
-
Kontakt:
Marcin_Cinek pisze:Mozna załorzyc jak najbardziej:) ja montuje od golfa IV i jets spoko tylko nie działa mi dobrze ładowanie akumulatora:((( nie wiem jak podłaczyć żeby mi alternator ładował bo samo lampka nie wystarczy a te opisy w necie nic nie mowia o tym:(((.W moim przypadku przerpabiac trzeba też pompe paliwa bo wsakzuje na odwrót:))))) i dołożyc ten impulsator i zmodernizować konsole.A jeśli chodzi o golf III to jak masz MK2 po 89 roku to masz te wtyczke jak golf III i nic nie musisz przerabiać wtyczki bo powinno pasować, tylko montujesz fizycznie i tyle:)))).Tak apropo może wiesz gdzie sie montuje ten impulsator w skrzyni bo kupiłem go nie wiem gdzie go zaóżyć:(((.P.S jeśli miałeś mfa w mk2 to powinno chodzic też w mkIII
Pozdrawiam
Piszę że jak mam po 89 roku tą mam taką samą wtyczkę jak w golfie III i nic nie muszę przerabiać,tylko montuje fizycznie i tyle,ale przecież w MK2 nawet po 89roku nie było impulsatorów w skrzyniach więc jednak trzeba jakies kabelki pociągnąć do wtyczki,ale czy wtyczka ma jakieś wolne kabelki do podłączenia tego impulsatora???
-
igor002
- Marysiakra
-
Kontakt:
no wąłśnie, jak sie to ma z tymi kablekami od impulsatora ? aha i ile takie cacko kosztuje i gdzie dostac? to też ma jakieś swoje przełożenia? np 950?
i jak to jest z tą przeróbką w desce na te zegary??
Mk3 GTI 16V ABF
-
Hoover
- Mały gagatek
A czy mozna załozyc zegary z obrotkiem z mk3 do mk2, rok '91 bez mfa, jeden wtyk i czy jest potrzebny ten impulsator??
Pozdrawiam
-
1 6 D
- _
-
Kontakt:
W benzynie sygnał z obrotka idzie z cewki, a dieslu z alternatora.
-
marceliii
- Forum Master
-
Kontakt:
autor: marceliii » czw mar 17, 2005 23:13
Dołączam się do pytania,mam golfa 2 z mfa i zegary z jedną wtyczką,i chciałbym podłączyć zegary z trójki,więc czy one idealnie pasują w deske czy trzeba też ją przerabiać,no i jak z tym impulsatorem,czy w tej je0dnej wtyczce sa wolne miejsca na jego podłączenie i czy ile kosztuje ten impulsator?
Niech ktoś w końcu konkretnie odpowie.
No cóż , na sprzedaż
:(
-
zielu
- V.I.P.
-
Kontakt:
jak sie wkreca licznik od mk3 do mk2 to trzeba łądować impulsator
licznik od mk3 nie ma wejscia nanormalną ilnke prendkościomierza
co do rpzerabainia deski pod licznik mk3 idelanie on na pewno nie pasuje...bedzie sie pewnie trzeba troche pobawić z przykreceniem, a impulsatro chyba około 50zł
-
marceliii
- Forum Master
-
Kontakt:
no spoko,niedrogi ten impulsator,ale ciekawi mnie czy już ktoż zrobił taki słap samego licznika,bo bym też sobie założył,tylko nie chce kupić a potem się okarze że za dużo przerabiania.
No cóż , na sprzedaż
:(
-
zielu
- V.I.P.
-
Kontakt:
ja mam jeszcze takie pytanko.. jak dokładnie zakąłda sie taki impulstaro
to musi być jakiś specialny, od mk3 czy to jaieś standartowe są