Problem Golf 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem Golf 3
Mam problem z Golfem 3 94r. zagazowana benzyna.Podczas jazdy zaczyna migac kontrolka oleju i samochod gasnie, a potem nie chce zapalic.Czasem zapala po odlaczeniu czujnika oleju, a czasem nie. Komputer nie wykazal zadnych bledow. Czujniki sa wymienione.Olej nigdzie nie wycieka. Temperatura silnika jest idealna.Auto potrafi przejechac 200 km i nic, ale zdarza sie to od czasu do czasu i nie da sie jezdzic. nikt nie ma pojecia co to moze byc. Ps.Modul juz tez sprawdzalem to nie to...
Bardzo prosze o pomoc.
Bardzo prosze o pomoc.
OOOoo! A właśnie że jak po remoncie to właśnie może być ciśnienie - nie ma nic gorszego w przyrodzie niż źle zrobiony remont.Silnik jest 7 dni po remoncie, więc to na pewno nie ciśnienie
Napisz dwie rzeczy:
- kto robił ten remont?
- jaki był zakres remontu ? - bo tu może być klucz do problemu
Tak na marginesie jeśli takie coś się dzieje po remoncie to bardzo źle i sprawdzenie ciśnienia jest bardzo istotne bo nie wiadomo czy nie skończy się na rozbiórce silnika...
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Zapala się kontrolka od cisnienia - m.ówisz czujnik jest OK - no więc co? Jak się tak dzieje z kontrolką to trzeba sprawdzić olej, czujnik i ciśnienie oleju. Więc pozostaje Ci ciśnienie oleju, bo możesz w 5 minut załatwić silnikzawisza44 pisze:więc twierdzicie, że to ciśnienie?
-
kamil.wilk
- Mały gagatek

- Kontakt:
To co to był za remont silnika, który nie obejmował choćby najpierw dziagnostyki silnika. Najpierw mierzy się wszelakie ciśnienia aby wiedzieć co gdzie jest źlezawisza44 pisze:Zastanawiam sie czy to nie jest po prostu pompa olejowa?
Ale może być teoretycznie źle, że jak spada ciśnienie i coś blokuje silnik (silnik przytarty)miś fazi pisze: to tylko sygnalizuje kontrolka ze coś jest nie tak a nie wyłącvza silnika
[ Dodano: Wto Wrz 12, 2006 18:36 ]
a rozrusznik kręci?zawisza44 pisze: ale jak go zgasze i postoi klika mniut to nie chce zapalic
[ Dodano: Wto Wrz 12, 2006 18:38 ]
No i napisz wreszcie co to był za remontSilnik jest 7 dni po remoncie