mam golfa 3 1.9 TD silnik AAZ. po kazdej nocce zostawia tlusty slad!!
1)oleju nie ubywa - jak na ten rocznik (92) i przebieg (260.000) to rewelacja
2)plyn do wspomagania tez w nie ubywa!!
3)ostatnio wymienialem gume na osscie kolo skrzyn bo byla peknieta i ten mar grafitowy obrzgal troszku (myslalem ze to to )
4) fakt nie umylem nadwozia ale czy to mozliwe ze takie sklady pozostawia?? wielkosci dloni
5)skad to moze uciekac??? skrzyni abiegow?? moze inne miejsce ??? jak to sprawdzic i jak naprawic i za jakie pieniadze??
6) prosze o pomoc bo doprowadza mnie do ,,,,kur....!!!
7) dzikei za odpowiedzi
[MK3] wyciek-skad i jak temu zaradzic pomocy!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Przede wszystkim sprawdź w którym miejscu te ślady pozostają.
Po 2- zakłądając, że wszystko jest cacy, to może na osłonie silnika? Nie wiem jak jest w rocznikach 92 i w AAZ, ale w moim 1Z jest na plastikowej osłonie silnika taki pochłaniacz (pielucha ) Zbiera to ewentualne wycieki i zapobiega ich ściekaniu na drogę. Tam napewno są jakieś stare oleje, woda itp. Ja wywalilem "pieluchę" i założyłem sam plastik
Jeśli to nie to, należy szukać wycieku. Bo spod ziemii napewno nic nie wypływa...
Po 2- zakłądając, że wszystko jest cacy, to może na osłonie silnika? Nie wiem jak jest w rocznikach 92 i w AAZ, ale w moim 1Z jest na plastikowej osłonie silnika taki pochłaniacz (pielucha ) Zbiera to ewentualne wycieki i zapobiega ich ściekaniu na drogę. Tam napewno są jakieś stare oleje, woda itp. Ja wywalilem "pieluchę" i założyłem sam plastik
Jeśli to nie to, należy szukać wycieku. Bo spod ziemii napewno nic nie wypływa...
-
- Mały gagatek
- Kontakt: