[MK3] Problem z uruchomieniem silnika po wymianie termostatu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Problem z uruchomieniem silnika po wymianie termostatu
Witam serdecznie wszystkich i pozdrawiam.mam tego typu problem:po wymianie uszkodzonego termostatu GOLF 1,6 ABU PB/Gaz na ciepłym silniku trudno się uruchamia i niechce wejść na obroty na zimnym jest ok,rozruch na benzynie.prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony sob wrz 09, 2006 22:22 przez gigo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jakby Ci padły świece to by ciężko odpalał na zimnym silniku a nie na ciepłym.gigo pisze:Może to zbieg okoliczności a padły poprostu świece?
Przypadek jaki masz jest klasycznym objawem uszkodzonego czujnika temperatury. Owszem może być jeszcze kilka rzeczy, ale najpierw pozostaje do sprawdzenia i wyeliminowania wlaśnie ten czujnik.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Po wymianie czujnika temperatury oraz świec dalej jest to samo.
Może zprecyzuje,silnik się uruchamia ale niechce wejść na obroty dopiero po kilku delikatnych naciśnięciach gazu wchodzi na obroty idalej jest już ok.(wcześniej pierdzi)
Na zimnym jest ok.zaraz po wyłączeniu też dopiero po 10 min. zaczyna zabawę.
Może zprecyzuje,silnik się uruchamia ale niechce wejść na obroty dopiero po kilku delikatnych naciśnięciach gazu wchodzi na obroty idalej jest już ok.(wcześniej pierdzi)
no to jak nie problem z czujnikiem temperaturygigo pisze:Po wymianie czujnika temperatury oraz świec dalej jest to samo.
to może być przepływomierz lub i silniczek krokowy
co do przepływomierza może pomocne okazać się wejście TUTAJ
- el_tommo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zapytam z ciekawości.RobertP pisze:no to jak nie problem z czujnikiem temperaturygigo pisze:Po wymianie czujnika temperatury oraz świec dalej jest to samo.
to może być przepływomierz lub i silniczek krokowy
co do przepływomierza może pomocne okazać się wejście TUTAJ
Gdzie w ABU jest przepływomierz?
Ja jakoś u siebie nie mogę dostrzec.
Witam Wszystkich i Pozdrawiam!!!