MK2 Benzyna cieknie na świecę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Szwagier79
- Nowicjusz
- Kontakt:
MK2 Benzyna cieknie na świecę
Na obrazku zaznaczyłem skąd cieknie bena na pierwszą od prawej strony świecę zapłonową.Co na to można poradzić?Wystarczy wymienić uszczelkę w tym...nie wiem nawet jak ,to się nazywa Pomoże mi ktoś?
Moher nie jest trendy
tak jest to bardzo niebezpieczne !!!!!! musisz nie zwłocznie usunąc usterkę !!!!! najlepiej jak rozkręcisz to coś wyjmiesz uszczelke ORING i weżmiesz z soba napewno znajdą odpowiednik tylko nie uszczelniaj silikonem benzyna go i tak rozpuści !!
[ Dodano: Pią Wrz 08, 2006 08:39 ]
jest to chyba jakis zwór zwrotny lub separator
[ Dodano: Pią Wrz 08, 2006 08:39 ]
jest to chyba jakis zwór zwrotny lub separator
Wygląda na to, że masz pompę paliwa we włoskim zamienniku (oryginalna jest pierburga, zawalcowywana a nie skręcana na 6 śrubek).
Po tym co zaznaczyłeś, jeżeli nie jest to spływające paliwo z nieszczelnie założonego węża górnego (i spływa w dół), to cieknie spod membrany - albo pękła, albo śrubki się poluzowały. Trochę gimnastyki, odpowiedni śrubokręt i z czuciem spróbuj dokręcić pokrywę pompy (6 małych śrubek) o dosłownie 1/6-1/12 obrotu. Te włoskie pompy czasem tak mają, po 2 miesiącach od założenia też dokręcałem i do dzisiaj jest oki. Jak to nie pomoże, albo jest tak, że już paliwo dostaje się do oleju (przez pękniętą membranę i popychacz pompy paliwa) to pompa do wymiany, bo do włoszczyzny nie widziałem zapasowej membrany - pompa ok. 50-60 zł "włoszczyzna", pierburg 10 razy tyle .
Po tym co zaznaczyłeś, jeżeli nie jest to spływające paliwo z nieszczelnie założonego węża górnego (i spływa w dół), to cieknie spod membrany - albo pękła, albo śrubki się poluzowały. Trochę gimnastyki, odpowiedni śrubokręt i z czuciem spróbuj dokręcić pokrywę pompy (6 małych śrubek) o dosłownie 1/6-1/12 obrotu. Te włoskie pompy czasem tak mają, po 2 miesiącach od założenia też dokręcałem i do dzisiaj jest oki. Jak to nie pomoże, albo jest tak, że już paliwo dostaje się do oleju (przez pękniętą membranę i popychacz pompy paliwa) to pompa do wymiany, bo do włoszczyzny nie widziałem zapasowej membrany - pompa ok. 50-60 zł "włoszczyzna", pierburg 10 razy tyle .
- Szwagier79
- Nowicjusz
- Kontakt: