[Mk 3 1,6 ABU] PROBLEM Z OBROTAMI BIEGU JAŁOWEGO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk 3 1,6 ABU] PROBLEM Z OBROTAMI BIEGU JAŁOWEGO
Witam mam golfa 3 1,6 ABU .Czasami występuje taki problem że przy przełączniu biegu w momencie jak jest na luzie obroty spadają bardzo nisko razjest tak że wracają same albo po dodaniu gazu.Nieznam sie za bardzo ale czy to nie jest za to winny silnik krokowy?Jeśli tak to gdzie on jest w ABU i jak go wyczyścić??pozdro 
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
na 90%Artik31 pisze:czy to nie jest za to winny silnik krokowy?
zdaje mi się że tak jak w aex pod puszką filtra powietrza. Wyczyść przepustnice i krokowca. Możesz jeszcze podjechać do mechaników i podpiąć VAG-a. Niech sprawdzą prace sondy.Artik31 pisze:eśli tak to gdzie on jest w ABU
Frakcja Proud Member
na 90%juby pisze:
[/quote]zdaje mi się że tak jak w aex pod puszką filtra powietrza. Wyczyść przepustnice i krokowca. Możesz jeszcze podjechać do mechaników i podpiąć VAG-a. Niech sprawdzą prace sondy.[/quote]
sonda jest napewno dobra bo niedawno znajomy mechanik sprawdzał i wykazało że jest w doskonałym stanie jeszcze małe pytanko diesla to znam na wylot bo przedttem taki miałem ale w benzyniaku nie grzebałem czy trudno wyczyścic przepustnice i krokowca?
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER