[mk3] jak ustawic swiatla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] jak ustawic swiatla
Witam
witam chcialbym zeby byl wiekszy kat padania swiatla (zeby prawa lampa swiecila troszeczke wyzej) Jak mam to zrobic??
ps. szukam od 30min takiego tematu na forum i nic nie znalazlem wpisywalem: "regulaja światel" itd itp. i nic dlatego pytam;)
witam chcialbym zeby byl wiekszy kat padania swiatla (zeby prawa lampa swiecila troszeczke wyzej) Jak mam to zrobic??
ps. szukam od 30min takiego tematu na forum i nic nie znalazlem wpisywalem: "regulaja światel" itd itp. i nic dlatego pytam;)
- Chmielu
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Powinieneś mieć przy lampie taką śrubkę którą możesz bez większego problemu ręką przekręcić.
Oczywiście jak masz elektryczną regulację to tej śrubki nie będzie, bo w jej miejscu znajdować się będzie silniczek - wtedy nie przestawisz
A jak podniesiesz do góry to po gałach będziesz ludzim świecił
Oczywiście jak masz elektryczną regulację to tej śrubki nie będzie, bo w jej miejscu znajdować się będzie silniczek - wtedy nie przestawisz
A jak podniesiesz do góry to po gałach będziesz ludzim świecił
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
- Paweł Marek
- V.I.P.

Toć masz w rogu lampy dostępną od przodu po uniesieniu maski taka śróbę regulacyjną - plastykowe kółko z zabkami. Kręcisz tym i ustawiasz jak chcesz stawiając auto prezed jakimś murem . Jedna śroba gora dół, druga prawo lewo. I każdy reflektor ma ta regulację, rownież ten z silniczkiem. A silniczek zarówno podnosi jak i obniża, jak może tylko obniżać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Owszem jest to jedno pokrętło na górze lampy(i ono ustawia kierunek lampy ale w poziomie a nie góra dół) ale drugiego nie ma. Za góre dół odpowiada elektryka.Paweł Marek pisze:Toć masz w rogu lampy dostępną od przodu po uniesieniu maski taka śróbę regulacyjną - plastykowe kółko z zabkami. Kręcisz tym i ustawiasz jak chcesz stawiając auto prezed jakimś murem . Jedna śroba gora dół, druga prawo lewo. I każdy reflektor ma ta regulację, rownież ten z silniczkiem. A silniczek zarówno podnosi jak i obniża, jak może tylko obniżać.
mialem lekka stluczke i zbilem prawa lampe a wlasciwie szklo od niej i musialem wymienic szklo. po zalozeniu lamy okazalo sie ze swieci za nisko. Juz poradzilem sobie z problemem za niskiego swiecenia na krotkich swiatlach. ale jak mam podnieść dlugie światlo?? krotkie świeci ok a dlugie tak swieci jak by chcialo a nie moglo.
ps. Mam lampe typu H1/H1
ps. Mam lampe typu H1/H1
oryginalna lampa helli ma dwie regulacje i silniczek (wersja z halogenem) jedno pokrętło widoczne jest po uniesieniu klapy i otym już pisano. drugie- do niego dostęp jest dopiero po demontażu reflektora. jest jeszcze elektryka, która pozwala ustawiść lampy już ustawione ale pod różnym obciążeniem auta. tym widocznym pokrętłem reguluje się ustawienie lampy góra-dół.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
-
kupszczelisty
- Gadatliwa bestia

- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt: