Gaznik-Czy rozwiazalem swoj problem????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

skuri
Użytkownik
Użytkownik

Gaznik-Czy rozwiazalem swoj problem????

Post autor: skuri » sob sty 29, 2005 17:06

NA temat Pierburga mozna ksiazke napisac, ja ze swoim problemem walcze juz kupe czasu.Problem objawial sie tym ze po rozgrzaniu auto mialo cholernie wysokie obroty na biegu jalowym na rogrzanym silniku zarowno na gazie jak i na benzynie.Dzisiaj odkrylem ze sytuacja ma miejsce kiedy wdepne pedal gazu do podlogi :bigok: to znaczu ze po tym manewrze obroty biegu jalowego drastytcznie wzrastaja.Natomiast kiedy jezdze nawet caly dzien uzywajac Pedal gazu tak do polowy obroty na jalowym utrzymuja sie w normalnym zakresie.Wywnioskowalem wiec ze mozliwe iz przy mocniejszym wdepnieciu pedalu gazu zawiesza sie przepustnica :goof: .Czy mam racje i czy dobrze kombinuje :jezor: Pozdrawiam!!!

Wielki projekt....rozpocznie sie latem !

ryu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ryu » sob sty 29, 2005 18:17

obawiam się że nie masz racji. Ja miałem ten sam problem- wymieniłem linkę gazu, sprawdziłem zapłon, sprawdziłem wężyki podciśnienia i dalej było to samo. Problem tkwił w siłowniku z lewej strony gaźnika, który przy mocnym wciśnięciu gazu wypycha przepustnicę- tylko myk polega na tym, że wypycha tylko podczas jazdy, więc na 'sucho' tego nie zauważysz. Jak masz wysokie obroty, to zajrzyj pod maskę i zobacz, czy trzpieź tego siłowniczka jest wysunięty- jak tak to daj znać to dam Ci dalsze wskazówki

skuri
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: skuri » sob sty 29, 2005 21:05

Dzieki za odpowiedz.Czyli mniej wiecej wiem gdzie szukac i chociaz wiem tyle ze to cos posredniego z przepustnica.

Wielki projekt....rozpocznie sie latem !

Awatar użytkownika
Dziadoo
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dziadoo » ndz sty 30, 2005 13:16

Witam!!

Mialem kiedys podobne objawy. Pojechalem do znajomego mechanika. Powiedzial mi ze na tego typu gaznikach kompletnie sie nie zna, ale zobaczy,co da sie zrobic. No i zrobil tyle, ze przeczyscil wszystkie masy i... pomoglo!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”