Golf III 1.8 CL podczas wolnej jazdy szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam tak samo, uważam że to normalka... Jak jade wolno na 1 lub 2 biegu powiedzmy 2tys obr/min (na 2 troche mniej szrpie) to jak puszcze gaz auto momentalnie szarpie tak jakby dostal kopa w bude
Dlatego staram sie nie jezdzic wolno na 1 i 2, jak juz to zapinam 1 i jade bez gazu
Ale może lepsi fachowcy cos pomoga, bo z tym nie chce mi sie leciec do mechaniora zeby ze mnie sciagnal kase...

Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Na biegu jałowym nic sie nie dzieje, chodzi ładnie... Domniemam że u kolegi na jałowym również nic sie nie dzieje.
Jak rozpędzam go na jedynce to idzie ładnie, ale jak puszcze gaz z powiedzmy 2 tys obr to szarpie... Analogicznie jest w przypadku dwójki....
BTW gdzie jest krokowiec w MKIII 1,8 ABS?
Jak rozpędzam go na jedynce to idzie ładnie, ale jak puszcze gaz z powiedzmy 2 tys obr to szarpie... Analogicznie jest w przypadku dwójki....
BTW gdzie jest krokowiec w MKIII 1,8 ABS?
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
no to chyba jesteśmy w domu - poniżej 2 tys obrotów to już pora wcisnąc sprzęgło albo trzymać nogę na gazie, bo poprostu gasisz już silnik.dzikgtc pisze:ale jak puszcze gaz z powiedzmy 2 tys obr to szarpie...
Puśc gaz przy 2,6 tys obrotów i zobacz co się będzie działo
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Czy ja wiem, silnik na luzie buja się 850-900 obr/min. A przy 2tys to juz można jechać jak ma się gaz wciśnięty, baa nawet bez gazu można jechać... Tak więc sądze że to nie w tym problem...
Przed chwilą byłem w mieście i powiem tak, na jedynce jak go pocisnę do 5tys i puszcze gaz gwałtownie to również szarpnie tak jakby się zakrztusił
Na 2 jest podobonie ale efekt jest o 70% słabszy...
Aha, dzieje się tak tylko "ne biegu" jak puszcze gaz wciskając sprzęglo to jest si.
Przed chwilą byłem w mieście i powiem tak, na jedynce jak go pocisnę do 5tys i puszcze gaz gwałtownie to również szarpnie tak jakby się zakrztusił

Aha, dzieje się tak tylko "ne biegu" jak puszcze gaz wciskając sprzęglo to jest si.
Pozdrawiam
dzikgtc
dzikgtc
1. Jak hamujesz silnikiem to masz odcięte paliwodzikgtc pisze:Czy ja wiem, silnik na luzie buja się 850-900 obr/min. A przy 2tys to juz można jechać jak ma się gaz wciśnięty, baa nawet bez gazu można jechać... Tak więc sądze że to nie w tym problem...
2. Na biegu jałowym silnik jest nieobciążony
I to są zasadnicze róznice
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
przełożenia skrzyni biegów niwelują te szarpniecia. zauważ że na 1 samochód najlepiej się rozpędza a na 5 najsłabiejdzikgtc pisze:jeszcze jedno, dlaczego dzieje się tak tylko na 1 i 2? Na 3,4,5 odjęcie gazu jest prawie nie wyczuwalne...
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Koledzy sprawdziłem u siebie i mi tak nie robi.
Nie szarpie przy schodzeniu z obrotów i mogę bez problemu jechać i jechać nawet bez wciskania gazu na dowolnym biegu 1-3 po równym. Obroty koło 800 i się toczy. Natomiast szarpie mi tak jak dojadę LPG tak że jest na wykończeniu i już spada ciśnienie z butli. Wtedy silnik ma złą mieszankę i szarpie. Może macie coś nie tak z mieszanką, normalnie naprawdę nie szarpie mi nic.
Nie szarpie przy schodzeniu z obrotów i mogę bez problemu jechać i jechać nawet bez wciskania gazu na dowolnym biegu 1-3 po równym. Obroty koło 800 i się toczy. Natomiast szarpie mi tak jak dojadę LPG tak że jest na wykończeniu i już spada ciśnienie z butli. Wtedy silnik ma złą mieszankę i szarpie. Może macie coś nie tak z mieszanką, normalnie naprawdę nie szarpie mi nic.
Konto usunięte.