[MK2] problem z biegami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Takaszi
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK2] problem z biegami

Post autor: Takaszi » pt wrz 01, 2006 23:16

Witam jest to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałoś a wiec do rzeczy
posiadam golfa 2- 1,6 benzyna 4 biegowy i o same biegi sie rozchodzi cięzko wbija sie jedynke bądz myli sie ze wstecznym czego to moze byc przyczyna ???
kupiłem pewna cześc niewiem dokładnie jak sie nazywa jest to taki plastik(pod) do drązka zmiany biegów czy on pomoże podobno rozchodzi sie o jakis zapadniety mieszek byłem u dwuch mechaników niestety kazdy mowi co innego(potrzebuje pasjonata a nie mechanika :)) wiec moze wy mi doradzicie
jest to podobno czesta dolegliwośc 2 nie jest to opisane wszystko moze jak powinno byc ale tyle wiem?
jezeli znacie problem spotkaliscie sie to moze i cene znacie wymiany wyzej wymienionej usterki
Ostatnio zmieniony sob wrz 02, 2006 13:42 przez Takaszi, łącznie zmieniany 1 raz.

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » pt wrz 01, 2006 23:25

tez mam cos podobnego.
u mnie powodem ze czasami myli sie wsteczny z jednyką jest taki plastik od strony kierowcy - u mnie sie po prostu ułamał - i nie wiem czy moge w ogóle takie cos kupić.
poza tym mam cos takiego jeszcze ze jak wrzucam dwójke i czwórke to gałka jakby za mocno do tyłu odchodziła i uderzała o zabudowe... nie wiem jak to naprawić

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pt wrz 01, 2006 23:35

No to witamy po raz pierwszy.

Sam nie miałem takich problemów (jeszcze?), dlatego siadłem i poszukałem w szukajce, coś znalazłem na interesujący Cię temat na forum. Jeszcze popatrze ale to chyba o to chodzi:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... Fka+zestaw

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... a+wsteczny

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt wrz 01, 2006 23:53

Takaszi pisze:taki plastik(pod) do drązka zmiany biegów
pomoze jest on mocowany na 2 nity ktore powinny byc w kaplecie,mozesz jeszcze miec ulamane na lewarku zmiany biegow ten plastyk i jest za niski ale to zadkosc,
kawowy19 pisze:jak wrzucam dwójke i czwórke to gałka jakby za mocno do tyłu odchodziła
wejdz pod auto na kanale i tam masz kolo silnika mozliwosc przesuniecia calego preta do przodu albo do tylu co spowoduje inny skok lewarka.tylko nie przesowaj go na boki !! tylko przod tyl.poluznisz taka obejme i delikatnie to zrob.

Takaszi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Takaszi » sob wrz 02, 2006 01:43

dziekuje za odpowidz i zaraz szukam jak to wygląda ten plastik ciegna zmiany biegow czy jak to napisane wybierak i porównam z zakupioną częścią jezeli znajde zdjecie to wstawie na przyszłośc zeby juz nie szukac
dzieki wielkie

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » sob wrz 02, 2006 02:08

Daj znać jak się rozwiązał problem- będzie dla potomnych.
Pozdro i powodzenia.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”