[mk II]Problem z zamocowaniem zderzaka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

[mk II]Problem z zamocowaniem zderzaka

Post autor: bongo » czw sie 31, 2006 22:04

Witajcie.Dziś dojechał do mnie oryginalny szeroki zderzak.Niestety kupiłem go bez belki(korniki ją zeżarły).Ale udało mi sie załatwić takową belke tylko nie wiem czy właściwą...
Przeglądając zdjęcia w necie znalazłem takie:
Obrazek
Moja belka jest szersza i ma inne mocowania:
Obrazek
Druga sprawa,jak zamocować zderzak do belki?Nie ma tam żadnych mocowań,a na samych ślizgach sie raczej nie utrzyma...
Jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczny.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pt wrz 01, 2006 02:08

Witaj.Szczerze pisząc to nigdy szerokiego niewidziałem od środka więc niewiem jak się trzyma oryginalny a ja bym w Twoim przypadku zrobił tak :najpierw zamontował samą belkę a potem wsunął na ślizgi nakładkę zderzaka ustawił tak aby pasowała do całości a potem na dwie śruby lub też 4 wkręty samowiercące przykręcił tą nakładkę do belki w miejscu gdzie mocuje się ramkę tablicy rejestracyjnej tak pod nią i po wszystkim.Pozdro i pomyśl nad tym

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pt wrz 01, 2006 20:46

Szczerze mówiąc myślałem o takim sposobie zamocowania.Tylko planowałem zrobić to na śrubach zamkowych,takich jak do drewna.Mają dużą i w miare płaską główke tak że po zamontowaniu rejestracja nie powinna za bardzo odstawać.A jeśli Ty podzielasz moje zdanie to nie jest zle.Poradzimy sobie.Dzięki Tomasz. :pub:

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob wrz 02, 2006 00:03

Tak też można a jak sobie sam zrobisz to najlepiej będzie bo tak jak chciałeś i napewno dobrze .Pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”