[mkII] Wilgotny dywanik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mkII] Wilgotny dywanik
Zauwazylem kiedys ze dywanik za fotelem pasazera jest wilgotny.
Patrzylem w postach w szukajce, i znalazlem ze to moze byc wina szyberdachu, folii w drzwiach, lub jakis dziur w podlodze.
Szyberdachu nie mam, folia w obydwu drzwiach jest nowa, dokladnie przyklejona, dziur w podlodze ani nadkolu nie mam bo sprawdzalem.
A wiec skad sie beirze woda??
nikt nie jechal z tylu zeby mogl zamoczyc butami dywanik, poza tym bylo sucho, a po nocy gdy padal deszcz a auto stalo na parkingu za fotelem pasazera jest mokro :/
Nie wiem juz gdzie szukac nieszczelnosci :/
Moze ktos mial taki problem i sie z nim uporal ??
Patrzylem w postach w szukajce, i znalazlem ze to moze byc wina szyberdachu, folii w drzwiach, lub jakis dziur w podlodze.
Szyberdachu nie mam, folia w obydwu drzwiach jest nowa, dokladnie przyklejona, dziur w podlodze ani nadkolu nie mam bo sprawdzalem.
A wiec skad sie beirze woda??
nikt nie jechal z tylu zeby mogl zamoczyc butami dywanik, poza tym bylo sucho, a po nocy gdy padal deszcz a auto stalo na parkingu za fotelem pasazera jest mokro :/
Nie wiem juz gdzie szukac nieszczelnosci :/
Moze ktos mial taki problem i sie z nim uporal ??
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam ten sam problem! Nie moge sobie z nim poradzic. U mnie woda jest z przodu i z tylu od strony pasazera. Nie mam szyberdacha, folie w drzwiach mam zalozona nowa, a woda i tak nachodzi.
Pisalem o tym tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=43841&start=75 ale wszystko co napisano nic nie skutkuje, woda nadal nachodzi. :/
Ma ktos jeszcze jakies pomysly??
Pisalem o tym tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=43841&start=75 ale wszystko co napisano nic nie skutkuje, woda nadal nachodzi. :/
Ma ktos jeszcze jakies pomysly??
www.SportCom.PL
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a może już czas na wyjęcie przedniej szyby i zajęcie się felcem w koło szyby-możliwe,że zaczyna tam korodować i uszczelka niedolega dokładnie(podnoszą ją babole z rdzy-
wiem bo miałem to u siebie ,a w mk2 jest szyba jak w mk1 na uszczelce
trzeba dobrze popatrzeć gdzie leje, u mnie jeszcze leje z uszczelki szyby w klapie tylnej ale to dopiero za pare dni
wiem bo miałem to u siebie ,a w mk2 jest szyba jak w mk1 na uszczelce
trzeba dobrze popatrzeć gdzie leje, u mnie jeszcze leje z uszczelki szyby w klapie tylnej ale to dopiero za pare dni
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
Ja ostatnio po duzym deszczu mialem przeciek od strony pasazera ale znalazłem przyczyne , lało sie na filtr kabinowy z tej osłony na podszybiu pokleiłem pekniecia silikonem dekarskim jest super wytrzymały i nie odłazi nawet z zabrudzonych rzeczy polecam do uszczelnienia .
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
To jest jeden z możliwych powodów, drugi opisałem tutaj:pepo7 pisze:Ja ostatnio po duzym deszczu mialem przeciek od strony pasazera ale znalazłem przyczyne , lało sie na filtr kabinowy z tej osłony na podszybiu pokleiłem pekniecia silikonem dekarskim jest super wytrzymały i nie odłazi nawet z zabrudzonych rzeczy polecam do uszczelnienia .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=635136#635136
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gdzie taki silikon dekarski mozna dostac i za ile? No i jak kleic? Zdjac filtr, czy plastik dookola obkleic??pepo7 pisze:Ja ostatnio po duzym deszczu mialem przeciek od strony pasazera ale znalazłem przyczyne , lało sie na filtr kabinowy z tej osłony na podszybiu pokleiłem pekniecia silikonem dekarskim jest super wytrzymały i nie odłazi nawet z zabrudzonych rzeczy polecam do uszczelnienia .
www.SportCom.PL