Zwalniając np.przed skrzyżowaniem,po jednoczesnym depnięciu sprzęgła i hamulca silnik w golfie gaśnie.Myślałem,że to wina nierozgrzanego silnika,ale to raczej odpada,bo na ciepłym też tak jest.Kiedyś po zamontowaniu gazu też tak miałem,ale po założeniu rury harmonijkowej skierowanej wylotem w stronę silnika problem zniknął.Także nie wiem,co może być teraz przyczyną.
Może mam za małe obroty?Nie mam obrotomierza,ale na jałowym silnik chodzi ledwo,ledwo.Pyrka dosłownie i po paru minutkach gaśnie.Z napraw jestem zielony,więc proszę o jakieś rady
I jeszcze jeden problem.Gdy silnik jest zimny,to ciężko mi golfa odpalić.Muszę parę sekund kręcić zanim załapie.I do tego troszkę pedałem gazu popompować.Wina zapłonu?Kabli WN,świec (mam 1-elektrodowe iskry).
Skoro już tyle napisałem...Aku mi się parę razy w roku rozładowuje.Znajomi w ogóle swoich nie doładowują,a ja 3,4 razy w roku muszę.Myślicie,że to wina alternatora?Po zał.gazu,gazownik założył mi taki przekaźnik,żeby auto lepiej odpalało.Jest on jednym kabelkiem podłączony bezpośrednio do aku.Założył,bo golf palił gorzej niż teraz.Pomóżcie proszę
Mam mk2 1.3 na gaźniku i gazie
MKII silnik gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Szwagier79
- Nowicjusz
- Kontakt:
co do akumulatora to pojedź na warsztat który zajmuje sie wymianą i obsługa aku. niech Ci spr. czy czasem nie dochodzi u Ciebie do "radzieży" prądu przez auto - tj. czy auto nie pobiera z duzego prądu na poestoju i jakie masz ładowanie (może za małe), co do tego gaśnięcia auta przy dojeżdżaniu do skrzyżowania to jest to częsty objaw inst. gazowych - dzieję się tak dlatego że jest zła mieszanka gaz - pow, po załozeniu rury skierowanej w dół (wtedy nie dochodzi do wpompowywania dużej ilości pow. do gażnika - tylko swobodne jego zasysanie) problem zanika, jest jeszcze jedna częsta przyczyna - filtr gazu - treba udać się do speca gazowego niech zobaczy czy aby nie jest on już mocno przytkany i dławi mocno przepływ gazu a co za tym idzie i skład mieszanki i jeszcze jedno tak jak pisał Quatro7 zapłon do spr. musi być dokładnie ustawiony
...
- Szwagier79
- Nowicjusz
- Kontakt: