zamkniety schowek w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zamkniety schowek w mk3
Witam!! chcialem zapytac czy wie ktos jak otworzyc schowek zamykany na kluczyk w mk3 poniewaz urwala mi sie najprawdopodobniej sprezynka w tej klameczce i klamka jest luzna wiec nie ma mozliwosci otworzenia tego nie nisczzac tapicerki i wyrywajac to na sile zeby sie otworzylo. Mial ktos podobny problem i wie jak to otworzyc nieczego nie niszcac?? ps. do tego sa tam moje wazne rzeczy ...Pozdrawiam i prosze o pomoc!
raberry
uważam że raczej urwała sie w klameczce dźwigienka która otwiera - jeśli tak to - unieś klamkę do góry - po prawej stronie pod klamkę wsadź sztywny kawałek druta lub też cienki śrubokręt i jak koniec tego druta bedziesz opuszczał w dół (tak jakby w środku schowka) to wtedy poczujesz lekki opór - jak go pokonasz - czyli opuścisz całkiem w dół - zamek - zapadka się otwiera
- krzysiek1
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja tak samo miałem jak kolega najlepiej jest odkręcic półke pod schowkiem następnie trzeba wycisnąc 2 kołeczki (zawiasy)odchylasz klape i długim krzyżakiem pośrodku odkręcasz śrube i klapke wyjmiesz razem z zamkiem, wtedy rozbierzesz cały zamek bez łamania plastików(cierpliwości przy rozkręcaniu)nic na siłe
Miałem ostatnio ten sam problem, napewno klameczka do wymiany, weź ją urwij bo i tak nic z niej już nie będzie, i po jej prawej stronie włóz mały śrubokręt i rub nim takie ruchy jakby to była klameczka, natrafisz na taką blokadę która otworzy schowek, tylko pamiętaj żeby mieć otwarte na kluczyku. I nie trzeba odkręcać półki, prosta sprawa.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
hej
u mnie ta sama sytuacja kupilem auto tydzien temu nie było klamki a nawet nie zapytałem oto poprzedniego własciciela dlaczego:) wróciłem do domu zaczołem sam kombinowac jak to otworzyc znalazłem te 2 metod
1 srubokretem nie udało sie tak więc zaczołem wyrywac klamke nic to nie pomogło bo poprzedni własciciel połamał wszystko w środku
2 metoda od spodu więc zaczołem te kołki wyjmowac poszło gładko, poprzedni wlasciciel ułamał większosc zaczepów odchyliłem klapke schowka i odkręciłem mocowanie i co sie okazało drzwiczki dalej się trzymały
wyszło na to ze własciciel otworzył schowek wyjoł to co trzeba i zeby sie nie otwieral przykleił na całej długosci rzepy więc moje trudy były bez sensu a z początku niechciałem na siłe otwierac zeby czego nie urwac.
moze mój przypadek jest jeden na iles ale wiem ze druga metoda z odkręceniem drzwi schowka działa:)
u mnie ta sama sytuacja kupilem auto tydzien temu nie było klamki a nawet nie zapytałem oto poprzedniego własciciela dlaczego:) wróciłem do domu zaczołem sam kombinowac jak to otworzyc znalazłem te 2 metod
1 srubokretem nie udało sie tak więc zaczołem wyrywac klamke nic to nie pomogło bo poprzedni własciciel połamał wszystko w środku
2 metoda od spodu więc zaczołem te kołki wyjmowac poszło gładko, poprzedni wlasciciel ułamał większosc zaczepów odchyliłem klapke schowka i odkręciłem mocowanie i co sie okazało drzwiczki dalej się trzymały
wyszło na to ze własciciel otworzył schowek wyjoł to co trzeba i zeby sie nie otwieral przykleił na całej długosci rzepy więc moje trudy były bez sensu a z początku niechciałem na siłe otwierac zeby czego nie urwac.
moze mój przypadek jest jeden na iles ale wiem ze druga metoda z odkręceniem drzwi schowka działa:)