[MK3 GTI] pęknięty wężyk prowadzący do tylnego spryskiwacza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kocioł DCG
- Użytkownik
[MK3 GTI] pęknięty wężyk prowadzący do tylnego spryskiwacza
witam !!! ten plastikowy wężyk pękł mi w okolicach akumulatora., założyłem na niego "koszulke" termokurczliwą podgrzałem potem owinąłem kilkanaście razy taśmą izolacyną dosyć ciasno ale chyba dalej cieknie bo sie na postoju przy używaniu tylnego spryskiwacza pod autem zrobiło nieco mokro. spryskiwacz psika ale jednak coś ucieka w tamtym miejscu. Myślałem aby wymienić na nowy ten przewód tylko nie wiem gdzie on sie kończy - wchodzi w takie gumowe coś pod podszybiem i przechodzi przez blache ( a być moze w tym miejscu da sie go wyjąć z tego czegoś gumowego ) ale nie chcę szarpać na siłę bo jeśli on po drugiej stronie blachy prowadzi dalej to lepiej nie ciągnąć.... :/ czy ktoś może powiedzięć gdzie ten wężyk ma swój koniec bądź gdzie można go rozczepić by go wymienić ???
- Kocioł DCG
- Użytkownik
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
z tgo co wiem to wezyk od silniczka spryskiwacza idzie w calosci az do bagaznika. Dopiero tam przed klapa jest laczenie.Kocioł DCG pisze:w sumie o wiele lepszy pomysł niż mój ale nigdy to nie zastapi wymiany na nowy element... dlatego chce się dowiedzieć gdzie to się kończy bo jak mam np. rozebrać deske rozdzielczą żeby od tego miejsca dotzreć to już wole żeby se troche ciekło
kończy się dopiero w bagażniku a przed maską jest "trójnik" .. sprawdź to bo może tam cieknie... inaczej musisz obciąć kawałek wężyku kupić większy(tak jak pisali wcześniej).. bo szkoda cąły wymieniać..
nie musisz rozbierać deski rozdzielczej. Wystarczy, że ściągniesz tą pułkę nad nogami kierowcy, potem tą plastrikową listwę przy uszczelce drzwi na wykładzinie, następnie odginasz wykładzinę, wygłuszenie i zobaczysz tak jakby na przednim błotniku pod wykładziną rurkę , wchodzi ona w komorę silnika
nie musisz rozbierać deski rozdzielczej. Wystarczy, że ściągniesz tą pułkę nad nogami kierowcy, potem tą plastrikową listwę przy uszczelce drzwi na wykładzinie, następnie odginasz wykładzinę, wygłuszenie i zobaczysz tak jakby na przednim błotniku pod wykładziną rurkę , wchodzi ona w komorę silnika
- Kocioł DCG
- Użytkownik
- Kocioł DCG
- Użytkownik